Egy piknik természetesen akkor válik teljessé, ha az italok, frissítők mellé finom falatokat párosítunk. Ez volt a mostani adásunk filozófiája is. Bár az időjárás eleinte alaposan megtréfált bennünket, így kivételesen műsorstruktúra változtatással (ha valaki lemaradt: a BorMárka élő adása végül 15:05-kor startolt el) rajtoltunk el és nyitottuk meg – nem is akárhogy – a kitelepülésünket és egyben az idei Rosalia-t!

Az adás első része rögtön egy premierrel kezdődött: a BorMárkában debütált a Törley Pezsgőpincészet vadonatúj, kimondottan erre az alkalomra hangolt friss, üde terméke. Visszatérő vendégként üdvözöltük Csomay Andrást, a Törley Pezsgőpincészet marketingvezetőjét, akivel arról is beszélgettünk, hogy a magyar pezsgőfogyasztók a megszokott kedvenceik mellett szeretnek újdonságokat kipróbálni. Részben ez, részben pedig a tavaly megalkotott „ICE” sikere hozta életre most a „PiNK” kiadást, mely egzotikus színvilágával vélhetően az idei esztendő (de a nyáré mindenképp) pezsgő slágere lehet.

Amikor a jégre töltve pezsgő koncepciójáról beszélgettünk, Csomay András úgy fogalmazott: „amikor a pezsgőmesterünket szembesítettük ezzel az igénnyel, akkor az elején azért azt mondta, hogy „huha”, tehát, hogy neki egy olyan pezsgőt kell készítenie, ami jégre töltve mutatja meg igazán a legjobb arcát, azért ez nem egy olyan feladat, amit az egyetemen, főiskolán tanítanak az első órán, és ez egy nagyon érdekes, borászati szempontból is egy nagyon érdekes folyamat volt, főleg nekem marketingesként ezt végig nézve és tapasztalni, hogy a szürettől kezdve, az alapbor összeállításáig, hogy érjük el azt a hatást, hogy ha kiöntjük a poharunkba jégre, akkor a színe, az illata, az íze az folyamatosan bontakozzon ki, amellett, hogy beöntjük a jégbe elkezd szépen oldódni mind a fehér, de mind az idei rosé-nál.”

Gál Márk, Zilai Zoltán, Antal Gábor és Csomay András

A folytatásban is maradtunk a különlegességeknél, de már a desszert vonalon mozogva. A Rosalia-val már-már összefonódott a Bolka Desszertbutik, így nem volt kérdés, hogy a BorMárka helyszíni adásának másik vendége Háfra Katalin, a Bolka alapítója, tulajdonosa lesz a vendégünk.

Még napjainkban is vannak olyanok, akik olykor kételkednek abban, hogyan működhet a desszert – bor párosítás. Háfra Katalin elmondása szerint: „ebből a szempontból szerintem a rosé egy nagyon hálás dolog. Egészen könnyen lehet – főleg ilyenkor koratavasszal – párosítani hozzájuk gyakorlatilag nemcsak édességet, hanem bármilyen más ételt is. Viszont nálunk, hogy ha desszertről van szó, vagy, hogy ha valaki otthon szeretne desszertekkel foglalkozni, főzni, sütni, akkor az elsődleges dolog (és nem csak tavasszal!) és ezt ajánlom mindenkinek: nagyon figyeljünk oda a szezonalitásra! Most például a bodza virágzik, itthon hatalmas nagy epertermő területeink vannak, érik a málna, érik a cseresznye, ez mind, mind olyan bogyós gyümölcs, ami a rosé mellé csodálatos. Ezeket lehet használni, lehet belőle fagyit készíteni, akár egy sajttortát készíteni, bármi olyan dolgot, ami könnyű, nem nehezíti el a gyomrot.”

Zilai Zoltán, Gál Márk, Háfra Katalin, Antal Gábor

Ha a közönségtalálkozó nem is jött össze, bízunk benne, hogy sokak érdeklődését felkeltettük akár a rádión keresztül, vagy a helyszínen és sikerült átadnunk a Rosalia életérzést.

A teljes beszélgetés kivételesen ma (hétfő) 19:00-tól a Trend FM YouTube-csatornáján, de megtalálnak bennünket a Podcastgyár by TrendFM applikációval is.