A Navigator Csoport célja ipari innovációs technológiák alkalmazásában élenjáró vállalatcsoport kiépítése és működtetése, aktív akvizíciós stratégia megvalósításával.

A társaság az üzleti célok között meghatározta, a 3 év alatt 3 akvizíció sikeres megvalósítását és a nemzetközi terjeszkedés előkészítését és megkezdését.

Tőkepiaci céljaik: nyilvános részvénykibocsátás – mely a befektetők számosságával együtt javítja a likviditást, másrészt lehetővé teszi a régiós terjeszkedés megvalósítását –, valamint a BÉT Standard kategóriába történő átlépés.

Pénzügyi célok között kiemelték, hogy 2022-es bázishoz képest a NAVIGATOR Csoport 2026-ra négyszerezheti pro-forma bevételeit, és ennek köszönhetően teljesítheti stratégiai eredménycéljait. További cél: osztalékpolitika elfogadása, elkötelezettség az évről évre emelkedő, stabil osztalékkifizetés mellett.

A Julius-Globe felvásárlása révén a vállalatcsoport ipari technológiája és mérnöki K+F képessége jelentősen erősödik az ipari automatizáció, a készüléktervezés, a gyártástechnológia és precíziós CNC-megmunkálás, valamint az alkatrészgyártás tekintetében egyaránt. A cégcsoportba tartozó ipari vállalkozások közötti szinergiák kiaknázása máris megkezdődött.

A menedzsment megítélése szerint a jelenlegi részvényárfolyam nem tükrözi a cégcsoport eddigi növekedését sem, a már azonosított akvizíciós célpontok sikeres jövőbeni felvásárlásával további jelentős értéknövekedés valósítható meg.

„A Julius-Globe felvásárlása új szintre emeli a NAVIGATOR-t, de ennek ellenére sem állunk itt meg: 2026-os céljaink szerint a csoport konszolidált adózott eredménye közel lehet az 1 milliárd forinthoz, a részvényeseknek kifizetett osztalék pedig évről évre stabilan emelkedhet. A részvények a megalapozott növekedési célok, az alacsony értékeltség, a publikált elemzői célár emelkedési potenciálja, a stratégiai befektetők bővülő köre és a tőzsdei kereskedés likviditásának várható javulása miatt egyaránt attraktív befektetési lehetőséget kínálnak" – nyilatkozta Jutasi Zoltán, a Navigator Investments Nyrt. igazgatóságának elnöke, a Navigator Csoport alapítója.