A rendezvényen szerzett tapasztalatairól, a legígéretesebb fejlesztésekről a HVG Tech rovat vezetőjét kérdeztük az IoT Zóna műsorunkban. Balogh Csaba elmondta, az idei szakkiállítás valójában inkább egy hidrid rendezvény volt. Míg korábban akár 180 ezren is részt vettek a CES-en, addig idén ez a szám csak 40 ezer körül mozgott.

„Az is jellemző volt, hogy aki csak tudott, próbált rájátszani a járványra, a koronavírus miatt megváltozott életvitelünkre. Jó példa erre az az otthoni levegőminőség-vizsgáló készülék, amely a szálló por mellett a radont is képes kimutatni. Ennek bemutatásánál a szén-dioxid-szint vizsgálatát emelték ki. Hangsúlyozva, hogy ebből következtetni lehet a levegő elhasználtságára, vagyis arra, hogy mikor kell szellőztetni, ami a járvány idején kiemelten fontos" – foglalta össze az újságíró.

Ma már a többi között az is egyre inkább látható, hogy az évekkel ezelőtti bizonytalanság után az okosszemüvegeknek igenis van jövője – ezt az idei rendezvény is tükrözte. Ráadásul a metaverzum-őrület is új lökést adhat a fejlesztésnek.

További részletekért, érdekes fejlesztésekért hallgassa meg az interjút!