A Takarék Csoporthoz tartozó Takarék Kockázati Tőkealap I. hétszázmillió forint értékű tőkebefektetésről írt alá szerződést az AerinX Kft.-vel. Az IT-cég saját fejlesztésű, hi-tech, kevert valóság (Mixed Reality) alapú szoftveres megoldásával jövő év elején lépne a nemzetközi piacra - olvasható az IoT Zóna oldalán.

A magyar alapítású startup a repülőgépek és egyéb légi járművek karbantartását támogató technológiai megoldásokat fejleszt. Első termékük egy kevert valóság (MR) alapú átvizsgáló rendszer, amely a repülők és más légi közlekedési eszközök külső felületi átvizsgálásában és a kapcsolódó karbantartási feladatokban támogatja a szakemberek munkáját.

A kevert valóságot megjelenítő okosszemüveg ötvözi a kiterjesztett valóságot (AR) és a virtuális valóságot (VR), és a korábbi vizsgálati adatokat is gyorsan visszakeresi és megjeleníti.

Az AerinX egy repülőgép-inspekciós rendszer, amely a karbantartó mérnökök munkáját segíti, és csökkenti az emberi hiba lehetőségét. A fejlesztésnek köszönhetően a jármű repülési alkalmasságáról a gép fordulóidején belül döntést lehet hozni. A szoftveres megoldás képes precízen lokalizálni és felmérni a felületi sérüléseket, illetve alapvető technikai információkat szolgáltat a sérült területről.

A részletekért látogassanak el az IoT Zóna oldalára!