A korábbi befektetésekkel együtt így a cég tőkeereje 75 millió dollár (23 milliárd forint) fölé emelkedett. A befektetési kört az érett startupok (scaleup-ok) finanszírozására specializálódott Lead Ventures vezette, és a Széchenyi Tőkealapkezelő Zrt., illetve a korábbi körök nemzetközi befektetői is csatlakoztak.

A 2015-ben Kishonti László által alapított társaság az autonóm vezetés jelenlegi legfejlettebb területeire fókuszál, és az a céljuk, hogy mindenki számára elérhető rendszereket dolgozzanak ki. A fejlesztések jelentős részét magyarországi központjukban végzik, emellett jelenleg már három kontinensen is van irodájuk.

Az AImotive mintegy 200 felkészült szakembert foglalkoztat, köztük Európa egyik legnagyobb mesterséges intelligencia kutatócsoportját. A társaságnak Európa több országában, Amerikában és Japánban is futnak a különleges érzékelőkkel felszerelt tesztautói, és a legnagyobb autóipari partnerekkel dolgoznak együtt.

A vállalat most friss forrásbevonással összesen 20 millió dollárhoz jutott.

  • A befektetés részben a vezető befektető Lead Ventures egyik tőkealapjától érkezett, amelyet az MFB Invest és a MOL finanszíroz,
  • részben pedig a Pénzügyminisztérium alá tartozó, elsősorban a magyar kis- és középvállalkozások finanszírozását támogató Széchenyi Tőkealap-kezelőtől.

A korábbi körök pénzügyi és szakmai befektetői – köztük a Bosch és a Samsung – is újra részt vállaltak a fejlesztések további finanszírozásában. A cég főbb tulajdonosai az alapítók és a dolgozók mellett a Robert Bosch Venture Capital, a B Capital Group, a Prime Ventures, az Inventure, valamint a Samsung Catalyst Fund, a Draper Associates, a Day One Capital, a Cisco Investments, az Nvidia és a Tamares Group.

A teljes cikk az IoT Zona oldalán tekinthető meg.