Az új oktatási és gazdasági szempontoknak megfelelően épült meg a Miskolci Egyetem innovációs központja. A főépületet most átadták, de a teljes kutatási projekt 2020-ra lesz teljes. A Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központot több céggel közösen hozták létre. A Miskolci Egyetemen nemcsak anyagkutatással foglalkoznak, hanem például olyan biomarkerek előállításával, amelyek a korai stádiumú Parkinson kór előrejelzésénél rendkívül hasznosak lehetnek. Átalakítások várhatók és új szemlélet a teljes hazai felsőoktatásban.

Az átadott új innovációs központ három kutatási területre fókuszál majd. A korszerű anyagok kutatására és vizsgálataikra, a modern anyagtechnológiákra illetve az intelligens irányításra és automatizálásra. 5,7 milliárd forint volt a teljes Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ projekt, amiből a konzorciumi partnereknek nyújtott állami támogatás 5 milliárd forint volt.

A Miskolci Egyetem híres nemcsak kutatóiról, hanem vállalkozószellemű diákjairól is. A Szállás.hu az egyik olyan ismert magyarországi cég, amelyet a Miskolci Egyetem korábbi tanulói alapítottak. A Campuson belül segítik nemcsak a kutatásban, hanem a saját vállalkozások elindításában is a diákokat. Nagy Károly járt a helyszínen.