A társaság, amely az új tulajdonosi struktúrában Rail Cargo Hungaria (RCH) néven folytatta tevékenységét, a jubileum alkalmából ünnepi partnertalálkozót rendezett a Magyar Vasúttörténeti Parkban.

Az eseményen az RCH menedzsmentjének meghívására Andreas Matthä, az ÖBB vezérigazgatója, dr. Kerékgyártó János, közlekedésszabályozásért felelős helyettes államtitkár, dr. Pafféri Zoltán, a MÁV Zrt. vezérigazgatója, dr. Mosóczi László, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója, további árufuvarozó vasúttársaságok vezetői, az osztrák, valamint a kínai nagykövetség képviselői, az európai vasútlogisztika meghatározó személyiségei, szakszervezeti delegáltak és az RCG vállalatcsoportot képviselő vezetők vettek részt.

Andreas Matthä, az ÖBB vezérigazgatója beszédében megköszönte a magyar közlekedéspolitika és a MÁV együttműködését és támogatását, egyúttal hangsúlyozta, hogy az osztrák állami vasút hosszú távon felelősséget vállal az RCH fejlődéséért.

A Rail Cargo Hungaria Igazgatóságának elnöke, vezérigazgató rámutatott, hogy a MÁV Cargo privatizációját követően az RCH továbbra is Magyarország stratégiai vállalataként dolgozik. Az új tulajdonos nagyléptékű beruházásokkal konszolidálta a társaságot, amely az invesztícióknak köszönhetően fejlődésének új, dinamikus szakaszába lépett. Felújította mintegy nyolcezer vasúti teherkocsiját, megteremtette Magyarország legmodernebb mozdonyflottáját, automatizálta üzemeltetési és árukezelési folyamatait.

Dr. Kovács Imre hangsúlyozta, hogy a társaság eredményeit a MÁV-val és a GYSEV-vel szoros együttműködésben tudta megvalósítani.