A horvátországi Rijeka kikötője fontos átrakóhely Dél-, Közép- és Délkelet-Európa számára. Az RCG az új TransFER Budapest-Rijeka járattal – a több irányvonati lehetőség mellett – megálló nélküli, közvetlen hálózati kapcsolatot biztosít a tengeri áruforgalom számára a magyar főváros és a horvát kikötő között.

A TransFER alkalmas 20 és 40 lábas konténerek továbbítására is. A járat heti két körfuvarral közlekedik a budapesti BILK terminál és a rijekai terminál között. A BILK-ről antenna-összeköttetéssel további nyugat-európai célállomások, például Neuss, Bécs, Wels vagy Ludwigshafen is elérhetőek.

Év elején az RCG saját irodát nyitott a rijekai kikötőben, miután jelentősen megnőtt az ide érkező és az innen induló konténerszállítmányok mennyisége.

Az ÖBB Rail Cargo Group mintegy 60 TransFER összeköttetést, azok több mint 700 kombinációját és számos egyedi útvonalat biztosít a teljes eurázsiai kontinensen. A vállalat a világ 18 országában van jelen, évente 463 ezer, azaz naponta mintegy 1270 vonatot juttatnak el biztonságosan rendeltetési helyére.

End-to-end logisztikai megoldásaikkal évente 94 millió nettó tonnát továbbítanak. A vasút az ausztriai árufuvarozási piacon betöltött 28%-os részesedésével élen jár Európában. A Rail Cargo Group operatív vezető vállalata a Rail Cargo Austria AG.

A cég kiemelte azt is, hogy a 13 nyelven elérhető és felhasználóbarát TransNET alkalmazásukkal a digitális térképük új mércét állít az európai árufuvarozási piacon.