1. 00:00

  Trend Night Bukovszky Józseffel

  A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

 2. 06:35

  Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

  Felpörögtek a beruházások Magyarországon a harmadik negyedévben. A Központi Statisztikai Hivatal közlése szerint 22 százalékkal haladta meg az ágazat teljesítménye az egy évvel korábbit. A növekedésből minden szektor kivette a részét, egyedül a feldolgozóipar területén maradtak el a nagy beruházások. Életbe lépett a hadiállapotról szóló jogszabály Ukrajnában. A törvény értelmében az ország tíz megyéjében 30 napon keresztül érvényes a rendkívüli állapot. Petro Porosenko ukrán államfő és a kormány szerint Oroszország el akarja foglalni az Azovi-tengert, erre utal a hétvégén bemutatott katonai agresszió. Az oroszok ezzel szemben provokációnak tartják az ukrán hajók megjelenését a Kercsi-szorosnál. Akciózási hullám, összeolvadás a telekommunikációs piacon, és fúzió a médiában – ezeket a területeket vizsgálja a Gazdasági Versenyhivatal mostanában. Kollár Kinga a GVH sajtószóvivője szerint 8 napon belül döntenek arról, hogy megindítják-e a vizsgálatot a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány ellen, addig kell határozniuk arról, hogy versenytorzító méretűvé vált-e a szervezet, miután több újságot, és televíziós csatornát beleolvasztottak. Magyarországon csökkentek a legnagyobb mértékben a GDP arányos adóterhek tavaly az Európai Unióban - derül ki az Eurostat jelentéséből. Az uniós statisztikai hivatal adatai szerint 2016-hoz képest 0,9 százalékkal mérséklődött az adócentralizációs ráta az előző évben. Az űrtechnológia földi felhasználásra alkalmassá tétele, és leegyszerűsítése az egyik feladata az Európai Űrügynökség magyarországi technológiai transzfer irodájának. Tandi Zsuzsanna, az iroda vezetője a Trend FM-nek azt mondta, több olyan startup van Magyarországon, amik nemzetközi mércével nézve is versenyképesek, innovatívak, csak nem tudják, hogy merre induljanak el. Várja Önöket a műsorvezető, Szűcs Péter!

  Belehallgatás:
 3. 11:05

  Soul History

  Délelőtt 11.00 - 13.00-ig a SOUL History kerek 130.epizódjában a 3.évad utolsó extra fejezete elé nézünk. Francesco rátesz egy lapáttal, mert vendége a Magyar Rádió többszörös nívódíjasa Heilig Gábor amellett, hogy a műsor korszakának fontos muzsikusa, szerzője, törzshallgató! J A Kerekperec, Apostol, Gemini, Bojtorján, 100 Folk Celsius és Favágók tengelyen néz be hozzánk, de lemezes táskájában szerzői albumai mellett nejével, Eszményi Viktóriával közös különlegességek is lapulnak. A basszus és gitáros dalszerző életútja tehát 8 gyöngyszemével! A múlt heti Bogyó Tamás EU hírű lemezgyűjtő és a Soul zenei rádiózás alapkőlefektetőjével készített adás pedig az alábbi linken hallgatható vissza: https://www.mixcloud.com/Rota_Francesco/soul-history-3évad-30epizód-129adás-20181123bogyó-tamás-soul-session-eu-hírű-gyűjtemény/

 4. 13:00

  Monitor

  Az elektromos autók elterjedése új gyártási igényeket teremt, és Magyarország sikerrel pályázhat az ilyen beruházásokra – derül ki az Atradius hitelbiztosító piacelemzéséből. Mind a földrajzi adottságok, az Európai Uniós tagság, mind pedig az autóipari referenciák is erősítik Magyarország pozícióját. Az elektromos autógyártásban való részvétel ugyanakkor kockázatot is jelenthet, mert a magyar gazdaságban még nagyobb súllyal lenne jelen az autóipar, pedig Magyarország már most is kiszolgáltatott a szektornak. A két Korea közeledésének újabb állomása, hogy Dél-Koreából vonatszerelvény indult az észak-koreai vasúthálózat felmérésére. A hat vagonból álló, egy tucatnyi dél-koreai tisztviselővel és szakértővel haladó szerelvény csaknem 3 hétig vizsgálja az 1200 kilométeres észak-koreai vasútvonal állapotát. Akár jövőre meg is indulhat a rendszeres vasútforgalom a két ország között. A legfrissebb tőzsdei- és devizapiaci információkkal várja Önöket Andor Attila.

  Belehallgatás:
 5. 13:35
 6. 14:35
 7. 15:05
 8. 16:05
 9. 16:35
 10. 17:10

  Prémium Kategória Túrós-Bense Leventével

  Októbertől hét új, külföldi indexeket követő ETF-fel is lehet kereskedni a magyar tőzsdén, amelyek egyik nagy előnye a költséghatékonyság mellett, hogy nem kell euró alapú értékpapírszámlát nyitni. Bár a nemzetközi piacokon rendkívül népszerűek az ETF-ek, itthon a befektetők egyelőre kevésbé ismerik, vásárolják ezeket a termékeket, az egyedi részvények továbbra is vezetik a népszerűségi listát. Az új ETF-ek árjegyzését az OTP végzi. A Prémium kategória vendége Gergely Ádám, a Budapesti Értéktőzsde Kereskedési és Üzletfejlesztési Igazgatóságának igazgatóhelyettese, és Priegl Máté, az OTP Treasury senior tradere. A műsrovezető Túrós-Bense Levente.

  Belehallgatás:
 11. 18:05

  A Nap Vendége

  Herpai Attila, a FŐTÁV kommunikációs vezetője. A riporter Kutasi Judit.

  Belehallgatás:
 12. 19:05

  Trend Night Bukovszky Józseffel

  A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

Trend Night Bukovszky Józseffel

A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

2018-12-15 00:00:00

Hétvégi Menetrend

Kultúra, gasztronómia, utazás, könyv és zene mindenevőknek a TREND FM-en! A szerkesztő-műsorvezető Kutasi Judit.

2018-12-15 07:05:00

Szenzor (ismétlés)

2018-12-15 11:05:00

Online Trendek (ismétlés)

2018-12-15 12:35:00

Kultúr-Trend Magazin

2018-12-15 13:05:00

M2M Zóna (ismétlés)

2018-12-15 14:35:00

Monitor Délután Extra

2018-12-15 15:05:00

Heti Geopolitika

2018-12-15 17:05:00

A Nap Vendége

Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. A riporter Érczfalvi András. (ismétlés)

2018-12-15 18:05:00

Trend Night Bukovszky Józseffel

A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

2018-12-15 19:05:00

Friss hírek

 • A brexit miatt adóparadicsomba költözik a Wirecard?

  Elhalasztotta Theresa May az eredetileg keddre kitűzött, a brexit-megállapodás tervezetről szóló brit parlamenti alsóházi szavazást. Ezzel tovább fokozódott a bizonytalanság Nagy-Britannia kilépésével kapcsolatban, a cégek viszont ettől függetlenül folytatják a mozgolódást.
 • A Kalasnyikovtól az Armatáig

  Oroszország, Nagy-Britanniát megelőzve a világ második legnagyobb fegyvergyártójává lépett elő a Stockholmi Nemzetközi Békekutató Intézet éves jelentése szerint. A listát továbbra is az Egyesült Államok vezeti, a legnagyobb európai gyártó pedig továbbra is Nagy -Britannia. A jelentés szerint orosz fegyvergyártó cégek uralják a piac 10 százalékát, ami 40 milliárd dollárt jelent évente.
 • Az MKB Bank partnere érdemelte ki az Év Vállalkozója díjat

  Az egészség a legjobb befektetés. Ezt vallja az MKB Bank is, így a pénzintézet több oldalról is támogatja az egészséges életvitelt. Júniusban útjára indította #20percegészség programját, amellyel arra kívánja felhívni az emberek figyelmét, hogy mennyre fontos az egészséges életmód. Decemberben az MKB által nyújtott Agrár Széchenyi Kártya hitel is hozzájárult ahhoz, hogy az egészséges, gluténmentes termékek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó partnerük, az Amurex GM Hungária Kft. kiérdemelje az Év Vállalkozója Díjat.
 • Megnyílt a TUDÁS-VÁR Miskolcon

  A Miskolci Egyetem felismerte, hogy fontos a fiatalság régióban és városban tartása. Ennek érdekében országosan egyedülálló pályaorientációs programot indított el. Az intézmény hazai összevetésben élen jár a következő generációk, most tizenéves korosztály műszaki és természettudományos érdeklődésének felkeltésében. A mai napon újabb mérföldkőhöz érkezett az egyetemi program, hiszen Dr. Horváth Zita, felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár, ByeAlex a Miskolci Egyetem Nagykövete, valamint Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellárja hivatalosan átadta és megnyitotta a TUDÁS-VÁR Élményközpontot, amelyben két tematikus szabadulószoba, számos látványos, játékos feladat és ügyességi kihívás várja a jövő generáció tagjait, illetve a leendő hallgatókat.
 • A kiszervezés felé mutat a technológiai fejlődés

  Manapság, amikor egy cég üzlete szolgálatába akarja állítani az infokommunikáció legújabb eredményeit, egyre gyakrabban merül fel, hogy szakértő szolgáltatóhoz forduljon.