Digitális kompetenciafejlesztés, tanártovábbképzés és digitális oktatási anyagok fejlesztése áll a középpontjában annak a négy évre szóló együttműködési megállapodásnak, amelyet a Debreceni Egyetem kötött a Yettel Magyarországgal.

A pedagógusok digitális kompetenciafejlesztését célzó kooperációt az a közelmúltban sikeresen zárult közös pilotképzés alapozta meg.

Az új Nemzeti Alaptantervben megfogalmazott innovatív törekvéseket is támogató komplex program az általános- és középiskolai tanárok digitális tartalomtervezési ismereteinek és a tervezési ismeretek gyakorlati alkalmazásának fejlesztését tűzte ki célul. A képzés egy olyan kétlépcsős rendszerben történik, amelyben a Debreceni Egyetem kétszemeszteres felsőfokú szakképzésének előszobáját a Yettel Hipersuli oktatási helyszínein elvégezhető kurzus jelenti.

A 2×30 órás, mentorálással támogatott, a Debreceni Egyetem docense, Csernoch Mária által összeállított akkreditált továbbképzés célja az, hogy a tanárok biztos alapokkal rendelkezve jelentkezhessenek az egyetem képzésére. A kurzusra a HiperSuli programban részt vevő tanárok mellett más iskolák pedagógusai is jelentkezhettek.

Az együttműködési megállapodás aláírása alkalmából a felek a legjobb gyakorlatokat bemutató szakmai napot szerveztek a berettyóújfalui Diószegi Kis István Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában, ahol az érdeklődők a többi között olyan újfajta oktatási módszertanokkal ismerkedhettek meg, mint a digitális helyesírás és a digitális regényfeldolgozás, de a kémiai vegyjelekkel történő Excel programozásba is bepillantást nyerhettek.