2020-ban a karanténoktatás során felgyülemlett tapasztalatok megosztása hívta életre a Yettel digitális oktatási programja a tanároknak szóló digitális tananyagfejlesztő pályázatát. A HiperSuli közösségének visszajelzései alapján a digitális oktatás során megszerzett tapasztalatok hasznos tudást jelentenek a tantermi keretek között is.

A pályázat legfontosabb célja, hogy segítse a tanárok eligazodását a digitális oktatás területén, illetve támogassa őket az online lehetőségeik bővítésében, akár kooperatív munkáról, számonkérésről vagy új ismeret átadásáról van szó. A pályázat tananyagaiból minden pedagógus számára ingyenesen elérhető tudástár áll össze.

A kiírásra felsőfokú pedagógiai végzettséggel rendelkező tanárok jelentkezhetnek, a részvételhez nincs szükség előzetes online tananyag készítési tudásra. Jelentkezni egy kiválasztott téma, illetve a tananyaggal megcélzott korosztály megjelölésével lehet. A jelentkezés során a tanárok használhatják már meglévő ötleteiket, nem szükséges teljesen új projektekkel pályázni.

  • A nevezéseket kooperatív munka/kollaboráció, számonkérés, virtuális osztályterem, új ismeret átadása/interaktív prezentálás témakörökben lehet beadni.
  • A pályázatok beérkezési határideje: 2022. június 26., éjfél.

Az ötlet megvalósíthatóságát figyelembe véve, a legjobb 25 ötlet beküldőit 4 hetes online képzéssel segíti a HiperSuli. A legjobb 10 pályázatot a szakmai zsűri értékes nyereményekkel díjazza. Az elkészült tananyagok itt lesznek elérhetők.