Továbbra is tart a műszaki mentés a baleset helyszínén. A szakemberek folyamatosan végzik a kisiklott kocsik visszaemelését, hogy mielőbb megindulhasson a forgalom. Az érintett szerelvény Kolozsvár felől érkezett InterCity vonat volt.

Ismertetésük szerint a vasúti jegyek érvényesek az M2-es, M4-es metró és a H8-as HÉV teljes vonalán, valamint Kőbánya felső állomás eléréséhez a 23-as és 24-es villamoson a Keleti pályaudvar és az Orczy tér között, a 37-es és 37A villamoson a Magdolna utca és Kőbánya felső vasútállomás között, Rákos vasútállomás eléréséhez az Örs vezér terétől a 97E, 161-es, 161E, 168E, 169E buszon (a 97E és a 169E járat is megáll Rákosnál).

Pótlóbuszok közlekednek a Keleti pályaudvar (Kerepesi úti buszvégállomás) – Kőbánya felső (Albertirsai út) – Rákos vasútállomás szakaszon. A buszok folyamatosan indulnak. A változás érint számos vasútvonalat; ezekről a Mávinform oldalán tájékozódhatnak az utasok.

Hétfőn reggel azt is közölték, hogy elgázolt egy embert a Kassáról Hatvanba tartó Hernád InterCity Mezőkövesdnél, ezért jelentősen késnek a vonatok a Budapest-Hatvan-Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon.

A helyszínelés ideje alatt – várhatóan 11 óráig – egy vágányon szünetel a forgalom Mezőkeresztes-Mezőnyárád és Mezőkövesd között. A Budapest-Hatvan-Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon 20-30, esetenként 30-40 perccel hosszabb menetidőkre lehet számítani.

A tájékoztatás szerint a balesett miatt Mezőkövesd felsőn mindkét irányban az A vágánynál állnak meg a vonatok. A gázolásban érintett IC utasait a Katasztrófavédelem munkatársai segítségével szállítják át a Miskolcról továbbinduló Tokaj InterCityre, amely megáll Mezőkövesd és Szihalom megállóhelyen is. Az átszállítás miatt várhatóan 9:05-től 9:40-ig a két állomás között nem közlekedhetnek a vonatok, az érintett járatok várakoznak.

Fotó: Metróért Egyesület – Facebook