Hozzátette, hogy a MÁV fel van készülve az ilyen esetekre, de a közlekedés több embernek bonyodalmat okozhat, ugyanis a környező pályaudvarokra helyezték át a járatokat.

Dorner Lajos arról is beszélt, hogy hazánkban a közlekedési pénzforrásokat csupán kismértékben fordítják a vasútra, pedig kiemelten fontos lenne a rendszer karbantartása. Berla Attila interjúja.

A Mávinform hétfő délután közölte, hogy várhatóan kedd reggel megindulhat a forgalom a Keleti pályaudvarnál.

A mai napon kora délutánra mindegyik kisiklott kocsit visszaemelték, és a szakemberek megkezdték a vasúti pálya helyreállítását a pályaudvar bevezető vágányain.

Kedd reggelig a Keleti pályaudvar még nem indít és nem fogad vonatokat, az érintett vonatok más budapesti állomásokra érkeznek és onnan indulnak. Addig továbbra is elfogadják a vasúti jegyeket a BKK járatokon, valamint a helyjegymentesség is érvényben marad.

A forgalom mihamarabbi újraindítása érdekében az éjszakai órákban nagygépes vágányszabályozást végeznek, ami a megszokottnál nagyobb zajjal jár. Az utasai és a környéken élők megértését kéri a vasúttársaság. Várhatóan kedd délelőtt állhat helyre a forgalom a Keleti pályaudvaron.