A különleges és sokszínű látnivalók közé nemcsak a Cukorsüveghegy, a Copacabana vagy a 710 méter magas Corcovado-hegyen található Krisztus szobor tartozik, hanem a brazil metropolisz körüli szigeteket és a városban található Tijuca esőerdőt is ki kell emelni.

Ez az erdő jó példája lehetne annak, hogy a természet pusztítása helyett az újratelepítés milyen radikális változásokat hozhat. A Tijuca helyén ugyanis a 19. század első felében még kávéültetvények voltak, most viszont a mikroklímájának köszönhetően a környékén 9 fokkal hűvösebb van.

Milyen a legszebb strandokon a hamisítatlan riói hangulat, hogyan állhatunk be a helyiek közé focizni? Ha közlekedés, akkor miért érdemes felpattanni a helyi iránytaxikra, miért lehet éjjel átmenni a piros lámpán, és miért kihagyhatatlan kaland egy helikopteres túra a város körül?

A világjárók arról is meséltek, hogy a Copacabana Palace Dél-Amerika első luxusszállodája volt, a Sheraton különlegessége pedig, hogy az egyetlen helyi hotel, amelynek saját tengerpartja van. De a másik végletként szó volt a nyomornegyedek, így a favellák világáról is.

Hallgassa meg további személyes kalandokról és érdekességekről Szabó Virágot, a Világjáró magazin alapító főszerkesztőjét és Almásy Gyulát, a Világjáró kiadóigazgatóját!