Lanzarote volt a világ első fenntartható turisztikai desztinációja. Vannak itt olyan vulkáni körutak, miközben a Holdon érezhetjük magunkat – még a NASA szakemberei szerint is. Fuerteventurán pedig nemcsak strandolni lehet, hanem sivatagi dűnék között is sétálhatunk.

Fuerteventurára közvetlen fapados járat közlekedik Budapestről, így már ez a sziget is elérhető egy nagyjából 5 órás repülőút alatt. Innen pedig komppal utazhatunk majd tovább Lanzarotéra.

Éjszakai élet szempontjából továbbra is Tenerife az ajánlott úti cél, Fuerteventura inkább a pihenést és a családi programokat előnyben részesítőknek ajánlott. Vannak például kecske- és juhsajtkóstolók a helyi kisvárosokban, de a hegyekkel körülzárt falvak is igazán egyediek. Vagy akár a sólepárlókat is érdemes megnézni, amelyek az ősi lepárló módszerrel működnek a mai napig.

A két sziget közül a legszebb strandok Fuerteventurán vannak, de Lanzarote partjait sem érdemes csak emiatt kihagyni. Sőt, itt például a szőlőtermesztés különleges változatát is megnézhetjük, mivel vulkáni területen sem lehetetlen a növénytermesztés, de a környezeti kihívások leküzdéséhez például kövek is kellenek hozzá.

Télből nyárba is népszerű célpont

Fürödni egész nyáron lehet a Kanári-szigeteken, olyan kellemes az időjárás. Aki pedig nem ragaszkodik a fürdőzéshez, annak egész évben rengeteg programot kínálnak a szigetek a vulkáni túráktól a városnézésig.

Arról, hogy a bakancslistára mely nemzeti parkokat, barlangtúrákat és izgalmas lávamező menti buszos utakat érdemes felírni, hallgassa meg Szabó Virágot, a Világjáró magazin alapító főszerkesztőjét és Almásy Gyulát, a Világjáró kiadóigazgatóját.

Képek: VJM.hu