A teljes adást itt hallgathatja meg:

 

Hazai App célja, hogy új értékesítési csatornát biztosítson a Magyarországon előállított termelői termékek – például házi sajtok, mézek, sonkák, borok – számára, a fogyasztóknak pedig a hagyományostól eltérő vásárlási formát kínáljon - olvasható az IoT Zóna oldalán.

A geolokációs keresésnek köszönhetően könnyebben egymásra találhatnak a helyben készített kiváló magyar termékek gyártói és az éppen arra kiránduló emberek, családok vagy az üzleti úton lévő potenciális vevők.

Az IoT Zóna műsorában a platform projektvezetője elmondta, hogy az applikáció indulását júliusra tervezik. Áprilistól kezdték el azt a munkát, hogy minél több termelő megismerje az innovatív online lehetőségeket is.

„Mi azok felé szeretnénk egy új utat mutatni, akik hisznek a fejlődésben, és látják, hogy a következő években végképp a különféle alkalmazásoké és az internetes online világé lehet a jövő. Ahhoz, hogy a termelői státuszuk, a termékeik fennmaradjanak, és fejlődni tudjanak, fontos, hogy még több vásárlóhoz el tudjanak jutni, például egy ilyen applikáción való jelenlét segítségével” – fogalmazott Bagdi Balázs.