A teljes adást itt hallgathatja meg:

„Fejlesztésünk egy beltéri rendszer, amely a környezeti nevelésben és a szemléletformálás kialakításában nyújt aktív segítséget. Legyen szó irodai dolgozókról, oktatási intézményekről vagy éppen vendéglátóhelyekről. Megoldásunkkal minden közösség aktívan hozzájárulhat az élhetőbb és zöldebb városi környezet megteremtéséhez” – emelte ki a Compocity társalapítója, ötletgazdája és vezérigazgatója.

Pancsa Emese Zsuzsanna a Trend FM műsorában elmondta: „városi lakosként korlátozott a fenntarthatósági törekvésekben való részvétel lehetősége. A csapatunk célja, hogy a beltéri komposztálást játékosan egyszerűvé és szerethetővé tegyük. Ezzel a közösségek számára is behozható a napi rutinba az a megoldás, amely a város zöld növényeinek teljesen új, helyben lévő tápanyagellátását tudja biztosítani”.

Az interjúban arról is szó volt, hogy a budapesti kukáknak körülbelül 40 százaléka olyan organikus hulladékkal van tele, amelyekkel tápanyagot lehetne generálni. Akiknek nincs kerti vagy erkélyre kitehető megoldásra lehetősége, azoknak léteznek már beltéri fejlesztések, de azok kicsit körülményesebbek és időigényesebbek, így nem mindenki számára működőképesek. A hatfős öko-startup éppen ezért arra fókuszált, hogy ki tudja szélesíteni a felhasználók körét egy nemcsak hasznos, hanem szórakoztató és edukatív megoldás segítségével.

A teljes cikket elolvashatja az IoT Zóna honlapján.