Apáti Ferenc szerint egyre nagyobb üzlet a szamócatermesztés Magyarországon, és a modernebbnek számító fóliás termesztés is egyre inkább előtérbe kerül. A fogyasztói árakat illetően nem lehet jósolni, egy hirtelen támadó viharos idő ugyanis bármikor megtépázhatja a földeken lévő gyümölcsöt.

A termőterületek nagysága az elmúlt húsz évben megduplázódott Magyarországon, nagyjából 800 hektáron termesztik a gyümölcsöt fólia illetve szabad ég alatt. A legjelentősebb termőterületek Pest, Bács-Kiskun, Somogy, Szabolcs-Szatmár Bereg illetve Győr-Moson Sopron megyében találhatók. Apáti Ferenc emellett arra is reagált, hogy mennyire elterjedt az a gyakorlat, hogy az import szamócát a kereskedők átcsomagolják és magyar gyümölcsként, jóval magasabb áron értékesítik tovább.

Imre Lőrinc interjúja.