Az együttműködés célja, hogy szorosabbra fűzze Magyarország egyik legnagyobb közúti közlekedési érdekképviseletének és a hazai útdíjszedői, egyetemes útdíjszolgáltatói, útdíjellenőrzés-támogatói feladatokat ellátó állami társaság kapcsolatát, ezzel együtt közös törekvésük a hazai autóbuszos személyszállító és fuvarozó vállalkozások támogatása.

„Az útdíjbevételek nagyobbik része a tehergépjárművek díjköteles úthálózaton történő közlekedéséből származik. A MKFE az egyik legmeghatározóbb, őket is képviselő hazai érdekvédelmi szervezet. A két társaság között korábban nem volt szervezett együttműködés, amin változtatni kellett. Kiemelten fontos a NÚSZ számára, hogy az MKFE-vel rendszeresen egyeztessen, a két szervezet megvitathassa észrevételeit, szakmai javaslatait a forgalmi változásokról, tendenciákról, jövőképről" – mondta dr. Bozóky Alex, a NÚSZ Zrt. vezérigazgatója.

„A közúti személy- és áruszállító vállalkozások önköltségének meghatározó eleme az útdíj, ezért stratégiai kérdésnek tekintjük, hogy naprakész információink legyenek a magyar útdíjrendszer működéséről, a várható változásokról. A jogszerűen tevékenykedő magyar vállalkozásokat képviselő szervezetként különösen fontosnak tartjuk, hogy a NÚSZ Zrt. informatikai rendszerei hatékonyan szűrjék ki a szabálytalan felhasználókat, hogy a hatóságok behajthassák a kintlévőségeket. Emellett az információcserének köszönhetően az MKFE olyan hiteles adatokhoz juthat hozzá, amely a kormányzattal folytatott szakmai egyeztetéseken is kitűnő alapanyag lesz a közös munkához" – tette hozzá Barna Zsolt, az MKFE elnöke.

A folyamatos és szoros együttműködés jegyében a két szervezet képviselői rendszeresen egyeztetnek a személyszállítási és árufuvarozási – valamint az ezekkel összefüggő logisztikai, szállítmányozási és más szakmaspecifikus – kérdésekben. Ezen túlmenően a felek adatokat, információkat is cserélnek, egymás munkájának támogatása érdekében.