Az eseményen – többek között – részt vesz Gazsi Zoltán, az Eisberg Hungary ügyvezető igazgatója, Török József, kockázatitőke-befektető, Harsányi Bence, a Momentán Társulat alapító tagja, Márton Katalin, a Praktiker Magyarország HR- és CSR-vezetője, Egri Gábor, a Müpa értékesítési és marketingigazgatója, Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója, Liptay Gabriella, a KPMG Magyarország marketing- és kommunikációs vezetője, Erdődy Orsolya, a Budapesti Fesztiválzenekar menedzserigazgatója, Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért felelősigazgatója, Daria Dodonova, a Magyar Telekom gazdasági-vezérigazgató helyettese és Orlai Tibor, az Orlai Produkciós Iroda vezetője.

„A konferenciát az Art is Business magazin működése során felgyülemlett tapasztalok átadása okán szervezzük meg. Fontosnak tartjuk a hazai gondolkodás formálását, ezért minél többeknek kívánjuk megteremteni a lehetőséget arra, hogy hasznos, új és előremutató tudást szerezhessenek a kulturálistámogatás, szponzoráció, mecenatúra és befektetés területén. Azok a szakemberek, akik a konferencián felszólalnak, mind-mind gazdag tapasztalattal és stratégiai szemlélettel bírnak a maguk területén. Hiszünk abban, hogy érdemes rájuk figyelni, tanulni tőlük” – Balogh Máté András, az Art is Business Egyesület vezetője.

A konferencia több témakörből áll, amelyeket egy-egy nemzetközi és hazai szakember vezet fel. Ezent émák kifejtésében, kerekasztal-beszélgetések formájában vesznek részt fele-fele arányban vállalati és kulturális menedzserek, valamint művészek.

Az esemény témái

A kulturális szponzoráció napjainkban; Hogyan gondolkodnak a vállalatok?; A fundraising lehetőségei; A HR találkozása a kultúrával – Employer branding, felelős vállalati gondolkodás és a művészeti projektek; Az előadó-művészet és a mecénás gondolkodás; A színház és a kulturális szponzoráció; A képzőművészet és a pénz – Miért hasznos a vállalat számára a vizualitással való együttműködés?; A jövő kihívásai – A kultúra miért segíti a vállalatok hosszú távú brandfejlődését?

A konferencia vezetője: Veiszer Alinda

Az esemény szervezői számára nagyon fontosak a jövő kultúra iránt fogékony szakemberei, ezért a vállalati és művészeti menedzserek és magánemberek mellett a felsőoktatásban részt vevőhallgatókat is várják.

A program itt olvasható.