Mivel ma nem érkeznek fontos makrogazdasági adatok Európából, a piacok ma a Fed által preferált inflációs mérőszámra, a személyi fogyasztások indexére, vagyis a PCE adatokra összpontosítanak – emelte ki az XTB. A mai gazdasági naptárról részletesen ITT olvashat.

A devizapiac várakozásai szerint a Bank of Japan döntése megfelelt a várakozásoknak, és a japán központi bank változatlanul 0,1%-os szinten tartotta a kamatlábakat. A bank a 2024-es pénzügyi évre vonatkozó mag CPI medián előrejelzését 2,8%-ra emelte a januári 2,4%-kal szemben. A japán jen a banki nyilatkozatot követően gyengült, és történelmi csúcsot ért el a 156,2-es szint közelében.

A japán technológiai Nikkei több mint 1,2%-ot, a dél-koreai KOSPI pedig 1,1%-ot emelkedett, de a legaktívabb index az ázsiai kereskedés során a Hang Seng volt, amely közel 2%-ot erősödött.

Az ausztrál ASX közel -1,5%-ot zuhant, mivel a lítiumbányászati vállalatok körében medvés nyomás terjedt el.

Az olaj és a földgáz határidős ügyletei ma enyhén emelkednek, a Brent hordónként 88 dollár fölé emelkedett, a földgáz pedig MMBtu-ként 2 dollár közelében kereskedett.

Az arany és az ezüst 0,17%-kal, illetve 0,55%-kal kereskedik magasabban, de az amerikai dollár visszanyerte tegnapi veszteségét a vártnál gyengébb GDP adat után; az EURUSD ma enyhén veszít -0,02%-ot.

Az európai és amerikai határidős ügyletek jobb eredményei ellenére a Bitcoin kissé veszít, és ma 64,100 dollár közelében kereskedik. Az EOS, a Fantom és a Solana -4% és -2% között veszít.

Wang Yi kínai miniszter Pekingben találkozott Anthony Blinken amerikai külügyminiszterrel. Blinken elmondta, hogy a két ország kapcsolata stabilizálódott, de vannak épülő negatív tényezők, és az USA-val való konfliktusba keveredés vesztes-vesztes helyzet lenne.