Az eCon Engineering Kft., az Innopod Solutions Kft. és a Nexgen Innovation Labs Zrt. 2024. májusában közös, komplex, projektinkubációt és hardverakcelerációt is tartalmazó programot indít, amely különböző startup életszakaszokban – főleg a prototípus fázisában – segíti a megragadt projekteket az előrelépésben.

A kezdeményezés célja, hogy a részt vevő innovációk olyan komplex, egyedi igényekre szabott megoldáscsomagot kapjanak, amely hozzájárul a következő szintre lépéshez. Az együttműködés technológiai hátterét az eCon, a projektcsapat képzését és szervezetfejlesztését az Innopod, míg az innovációmenedzsmentet és üzletfejlesztési csomagot, valamint a Technocatalyst program koordinálását a NexGen biztosítja.

A tervezetten évente induló program olyan startupok, kutatási, fejlesztési és innovációs projektek, illetve piacra vezetésre váró szabadalmak gazdáit várja, akik innovatív koncepciójukat már legalább kísérleti szinten igazolták. A program azon vállalkozásokat, vállalkozókat és magánszemélyeket célozza, akik projektjükkel lelassultak vagy elakadtak, de a következő szintre szeretnének lépni, legyen szó a termék vagy szolgáltatás fejlesztéséről, piacra viteléről vagy a következő körös befektetés megszerzéséről.

A következő három kategóriában 2024. május 03. éjfélig várják a jelentkezőket: startupok prototípusfejlesztési fázisban, piacravezetés előtt álló szabadalmak és innovációk, valamint akadályokkal küszködő egyéb KFI projektek.