2023-ban immár ötödik alkalommal szervezi meg a NÚSZ Zrt. #közlekedjbiztonságosan kampányát. Mivel a téli időszakban még a szokottnál is nagyobb figyelmet kell fordítani az utazást megelőző megfelelő előkészületekre és a biztonságos vezetésre, ezért a vállalat idén a hideg évszakban tapasztalható nehézségekre, közlekedési kihívásokra és váratlan helyzetekre irányítja rá a figyelmet, és tapasztalt szakértők segítségével kínál megoldási lehetőségeket az autósoknak.

Az idei kampányban vlogcastsorozattal és edukációs videókkal jelentkeznek, valamint a közúti közlekedés veszélyeit bemutató szimulátoros kitelepüléssel is készülnek.

A társaság YouTube-csatornáján és közösségimédia-felületein csütörtökönként megjelenő vlogcastadások házigazdája Szujó Zoltán. A műsorvezető, sportriporter első beszélgetőpartnere Hoffer Zsolt rendőr alezredes, vezetéstechnikai oktató.

Az epizódban vezetéstechnikai szempontok szerint vették végig, hogy miként kezeljük helyesen az olyan veszélyes helyzeteket magában hordozó tényezőket, mint a csúszós utak, a hideg időjárás vagy a korlátozott látási viszonyok – például a korai sötétedés miatt. Továbbá tippeket adnak arra is, hogyan küzdjük le az ezek által esetlegesen okozott belső feszültséget és idegességet.