A törvény lehetőséget ad a munkahelyi visszaélések, szabálytalanságok névvel vagy névtelenül történő bejelentésére, és számos vállalatnak írja elő kötelező visszaélés-bejelentő rendszer létrehozását – mondta a Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda ügyvédje.

A visszajelzéseket 30 napon belül kötelező kivizsgálni, és tilos megtorlást alkalmazni a bejelentőre. Dubalár Alekszej szerint a rendszer legfontosabb változása, hogy mostantól minden legalább 50 főt foglalkoztató társaság számára kötelező a létrehozása.

A belső visszaélés-bejelentési rendszerben jogellenes vagy jogellenesnek feltételezett cselekményre vagy mulasztásra, illetve egyéb visszaélésre vonatkozó információt lehet jelezni a foglalkoztatónál. Fontos, hogy nemcsak a jogszabályba ütköző magatartások jelenthetők be, hanem a munkáltató belső szabályzatában jogellenesnek minősített magatartások is. Ilyen lehet például üzleti ajándék elfogadása, a bértitok megszegése.

A bejelentés írásban vagy szóban – személyesen, telefonon vagy más hangüzenetküldő rendszer útján – tehető meg. A foglalkoztatók eldönthetik, hogy erre a célra milyen csatornákat tesznek elérhetővé. A részletekről Somody Evelin készített interjút.