Több mint 50 hazai és határon túli magyar szervezet – köztük a gazdaság és a pénzvilág szereplői, egyetemek, szakmai és oktatási szervezetek – egyedülálló, példaértékű összefogásának eredménye a PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenye. A 2013-as indulás óta eddig már több mint 20 ezer diák vett részt e megméretésen, és gazdagodott sok új ismerettel, gyakorlati készségekkel, élményekkel és értékes nyereményekkel.

A játékos vetélkedőre 4 fős csapatok jelentkezhetnek hazai és határon túli magyar középiskolákból. A nevezés díjmentes, a jelentkezés feltétele, hogy a csapat tagjai ugyanannak a középiskolának a – 14–22 év közötti – diákjai legyenek, akik a 2018/2019-es tanévben aktív középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkeznek, és még nem szereztek érettségi bizonyítványt. A verseny 6 fordulója során különféle típusú és fokozatosan nehezedő feladatok várnak a csapatokra, melyek megoldásához a pénzügyekkel, a gazdasággal és a vállalkozások működésével kapcsolatos tájékozottságra, általános műveltségre és gyakorlati készségekre van szükség. Jelentkezni legkésőbb 2018. október 8-án éjfélig lehet, a www.penzsztar.hu weboldalon található regisztráció kitöltésével.

A PénzSztár verseny révén a fiatalok olyan pénzügyi, gazdasági és vállalkozási ismeretekkel és gyakorlati készségekkel gyarapíthatják tudásukat, amelyek később majd a mindennapi életük, a továbbtanulásuk vagy akár a pályaválasztásuk szempontjából is meghatározóak lehetnek. A helyszíni fordulókban jól teljesítő csapatokra – a hasznos tudás mellett – értékes tárgyi és szakmai nyeremények is várnak. A győztes csapat elnyeri a verseny fődíjait, a Budapest Banktól fejenként 100-100 ezer forintot, részvételi lehetőséget a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központja által szervezett szakmai képzésen, valamint a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ) által felajánlott egy-egy okostelefont.