712 csapat indult

A tavalyi sikeres debütálást követően az idei verseny anyagi feltételeit a fő támogató Takarékbank további 15 céggel közösen teremtette elő, és a lebonyolítással a Magyar Pénzügyi Almanachot az idén már 24. alkalommal kiadó TAS-11 Kft-t bízta meg.

Az október 5-ei jelentkezési határidőig 712 négyfős, 14-20 éves középiskolásokból álló csapat regisztrált, a 207 magyarországi mellett két határon túli – zentai és székelyudvarhelyi – középiskolából. 648-an értek el értékelhető eredményt az októberben megrendezett többfordulós internetes előselejtezőkön.

Közülük a legjobb száz csapat mérte össze tudását előbb az október 30-án Budapesten, valamint a 19 megyében megrendezett selejtezőkben, majd a november 13-ai hét magyarországi régióban lebonyolított középdöntőben, végül e hét szerdán a budapesti elődöntőben.

A négy legjobb

Nagyon izgalmas és szoros küzdelemben dőlt el, hogy melyik négy csapat mérkőzhet meg a december 11-ei budapesti döntőben. A tavalyihoz hasonlóan, ezúttal is egyenlő arányban kerültek a legjobb 4 közé szakközépiskolák (a békéscsabai Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium, illetve a soproni Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakközépiskola), valamint gimnáziumok (a miskolci Herman Ottó Gimnázium és a Budapest XVII. kerületi Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium) együttesei.

Ráadásul három csapat is hármas holtversenyben jutott tovább, amiből arra lehet következtetni, hogy nagy csata várható a döntőben a fődíjakért, a TakarékPont bankkártyán átvehető fejenként 100 ezer forintért és a médiatámogató HVG által felajánlott okostelefonokért, valamint a verseny támogatói által nyújtott további értékes ajándékokért.

Az eredményeket a verseny honlapján, a penzsztar.hu címen, valamint a médiapartner eduline.hu címen lehet részletesen elolvasni.