Ők október 30-án 20 helyszínen – a 19 megyeszékhelyen és Budapesten – megrendezendő selejtezőkben mérik össze tudásukat.

Idén is nagy volt az érdeklődés a PénzSztár Második Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Verseny iránt: az ország legnagyobb pénzügyi vetélkedősorozatára a határon innen és túlról összesen 712 középiskolás csapat jelentkezett. Az október 9-én és 16-án lezajlott internetes előselejtezőkön végül 648 csapat vett részt, közülük a 100 legmagasabb pontszámot elért alakulat jutott a területi (megyei) elődöntőkbe.

Idén a tavalyinál több, összesen 74 középiskola tanulói vehetnek részt a következő fordulóban, mivel egy iskolának legfeljebb két – a legmagasabb pontszámot szerző – csapata juthatott tovább az online selejtezőből. A száztagú mezőnybe három határon túli – két székelyudvarhelyi és egy zentai – mellett több olyan csapat is bejutott, amelyek már tavaly részt vettek a megmérettetésben. Például az egy éve döntős pécsi kvartett két tagja új összetételű csapattal jutott be az idei megyei fordulóba, a tavaly az elődöntőig jutott fehérgyarmatiak viszont ugyanabban a felállásban vették ezúttal is sikerrel az első akadályt.

A verseny döntője december 11-én, Budapesten lesz, ahol a fődíjért – a TakarékPont bankkártyán átvehető fejenként 100 ezer forintért és a HVG által felajánlott okostelefonért –, valamint a további értékes nyereményekért a legjobb 4 csapat küzdhet meg.