„A koronavírus-járványt megelőzően 2019-ben 1,1 millió magyarországi utazást rögzítettek Horvátországba, és csaknem 4 és fél millió vendégéjszakát töltöttünk zömmel a tengerparton. Ehhez képest 2020-ban a kiutazások száma 400 ezerre csökkent, hiszen éppen nyáron szabadultunk ki a karantén első nagy hullámából, és akkor az utazások még nem voltak annyira szabadok, még a covid-igazolások sem léteztek. 2021-ben már volt lehetőség az oltási igazolványokkal való beutazásra, de további járványhullámoktól lehetett tartani, így 2021-ben 548 ezer magyar utazott Horvátországba” – sorolta a Money.hu kommunikációs vezetője.

Bár a koronavírus-világjárvány lecsengését követően sokan úgy tervezték, hogy két év után újra külföldön pihenik ki magukat, az infláció és az árfolyamok gátat szabhatnak ezeknek az elképzeléseknek. Egy valami azonban biztos: ha valaki útra kel, akkor a korábbiaknál nagyobb költségekkel kell számolnia.

„Márciusban Magyarországon 8,5 százalékos volt az infláció, és további emelkedésre számítanak a szakértők. A horvátoknál szintén számottevőbb a pénzromlás, márciusban 7,3%-os inflációt mértek, és ezen belül az élelmiszerárak 11%-kal drágultak” – mondta Nagy László Nándor.

Molnár Gábor interjúját itt hallgathatja meg: