A Kürt Akadémia üzleti képzést indít a témában, a program szakmai partnere a Vodafone Magyarország.

Az IoT (Dolgok Internete) a digitális transzformáció részeként olyan folyamatokra és termékekre van hatással, amelyek a fizikai valóságban léteznek. Mert habár nagyrészt online intézzük a pénzügyeinket, de még mindig rengeteg kézzelfogható terméket gyártunk, raktározunk, szállítunk, termeljük a növényeket és a fizikai valóságban betegszünk meg.

Az IoT megoldásai ezen területek nagy részében máris tapasztalható változásokat hoztak. Gondoljunk csak az önvezető autóra, a drónokra, a szenzoradatokkal támogatott növénytermesztésre, a karon hordott EKG-ra vagy az Ipar 4.0-ra.

Az automatizálás a túlélés záloga

Vállalati döntéshozóként Önt is érinti vagy hamarosan érinteni fogják ezek a trendek! Megváltoztak ugyanis a fogyasztói szokások, és a hagyományos termékeket „okosítani" kell.

Ráadásul a munkaerőhiány is komoly problémát jelent az olyan kritikus folyamatokban, mint a raktározás, összeszerelés és szállítás, ezért az automatizálás a túlélés záloga. Az európai cégek nehezen bírják a versenyt a távol-keleti szállítókkal, nem kérdés tehát, hogy hatékonyabb folyamatokra van szükség.

A Kürt Akadémia képzésén bemutatják az Internet of Things valós, gyakorlati tapasztalaton alapuló értékteremtéseit. Az előadók az IoT-piac elsővonalas résztvevői, és szolgáltatóként, fejlesztőként, befektetőként vagy éppen felhasználóként osztják meg tapasztalataikat.

Az IoT for Business képzés célja, hogy a résztvevők megértsék a technológia üzleti hasznát, ki tudják választani a cégüknek megfelelő megoldásokat, és hídembereként alkalmazni tudják azokat saját szervezetükben.

További részletek az IoT Zóna.hu oldalon.