„Az eddigi tapasztalataink és a piaci helyzet alapján változtattunk a tematika fókuszán, így lett egy üzleti célú IoT-képzésünk 8+1 alkalommal. Elsősorban a nagyvállalati közép- és felsővezetőknek ajánljuk ezt a lehetőséget. Kevésbé technikai jellegű lesz a tematika, sokkal inkább az üzleti értékteremtésre koncentrálunk, és azt vizsgáljuk meg, hol tart most ez az iparág, milyen jellegű vállalati kihívásokra ad megoldást. De azt is megnézzük, hogy a ’hype-on’ túl, melyek azok a problémák, amelyekre a Dolgok Internete jelenleg még kevésbé alkalmas” – összegezte Erki Szabolcs, a Kürt Akadémia képzési vezetője az M2M Zóna szeptemberi műsorában. A Trend FM műsora 2019. októbertől IoT Zóna néven jelentkezik.

Hol tart az IoT a magyar cégeknél?

A szakember szerint az Internet of Things (Dolgok Internete) terén egyfajta építkezés látható. Vannak már olyan hazai pilot projektek, amelyek lefutottak és sikeresek, de arról még nem lehet beszámolni, hogy széles körben elterjedt volna az „okos” technológia.

A vállalati döntéshozóknak ugyanakkor szem előtt kell tartaniuk, hogy a digitális transzformáció olyan globális trend, amely a következő években visszafordíthatatlanul át fogja alakítani az iparágakat. Az interjúban szó volt a munkaerőhiányról is, amelyet szintén mérsékelhet az IoT- és a szenzortechnológia alkalmazása. Erre jó gyakorlati példa a többi között az üzemeltetés és a prediktív karbantartás területe.

A teljes cikket itt olvashatja el.