Sokszínűségük ellenére ezeknél a szálláshelytípusoknál közös pont, hogy elsősorban a szolgáltatásokra és a szabadidős lehetőségekre (sportpályák, kerékpárkölcsönzés, rekreációs lehetőségek, animációs programok vagy akár koncertek) fektetnek nagy hangsúlyt.

A részletekről Madács Erikával, a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület irodavezetőjével és Kosik Zsófiával, a Zsóry Liget Camping & Resort tulajdonosával beszélgettünk a Trend FM Turizmus.com műsorában.

A mostani adásban lépésről lépésre sorra vettük, hogy az üzemeltetőknek a gyakorlatban milyen procedúrát kell végigvinniük a csillagok megszerzéséhez, milyen akadályokba ütközhetnek és mikre kell figyelniük a folyamat során. A 3 évre szóló minősítést egy adatlap kitöltése és önértékelés előzi meg, majd az auditorok a helyszíni ellenőrzés során megállapítják a besorolást, amit végül egy bírálóbizottsági döntés erősít meg.

Kosik Zsófia azt is elmondta, hogy éppen most nyitottak meg egy új egységet, ahol a kemping mellett 20 darab faház is található, így ők most első kézből is megtapasztalhatták milyen egy frissen épített szálláshelyet minősíteni.