A teljes adást itt hallgathatja meg:

Mobilalkalmazásuk egy olyan hiánypótló eszköz, amely elsőként számolja ki hazai adatokra támaszkodva az egyéni ökológiai lábnyomunkat, emellett pedig rendszeres kihívásokat és hasznos tippeket is ad a fenntarthatóbb életmód eléréséhez.

Az IoT Zóna műsorban arról is szó volt, hogy Magyarország a listán a középmezőnyben található. A világon körülbelül 50 olyan ország van a harmadik világban, így Afrikában, Ázsiában és Dél-Amerikában, ahol nincs túlfogyasztás napja. Viszont vannak olyan miniállamok – például a kőolajországok –, amelyek fogyasztása alapján 8-9 Földre lenne szükség.

Hogyan működik a WWF Léptem app?

A mobilalkalmazás Androidon és iOS-en is elérhető. Az applikáció letöltését követően a felhasználó egy kérdőívet tölthet ki, amelynek a segítségével egy értéket kap, hogy milyen a „lábnyoma”, illetve a Kategóriák menüpontban minden egyes területnél tovább pontosítható ez az érték. Attól függően, hogy mely területen szeretne változtatni az életmódján, fogyasztáscsökkentő kihívásokat vállalhat, amelyekre feliratkozva pedig tippekkel segít az app a változásban.

További részletekért hallgassa meg az IoT Zóna műsort, amelyben Klacsán Csabával, a WWF Magyarország kommunikációs vezetőjével és Harmat Ádámmal, a szervezet éghajlatvédelmi programvezetőjével Imre Lőrinc beszélgetett.

A teljes cikk elolvasható az IoT Zóna oldalán.