Az idei rendezvény középpontjában az egészség, a sport, a kultúra, az internetbiztonság és a nemzetek bemutatása áll. Az ingyenes programok a hátrányos helyzetű, rosszabb anyagi körülmények között élő gyerekek és családok számára is hasznos és szórakoztató programokat kínálnak. Edvi Péterrel, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alapító elnökével Péli Nagy Kata beszélgetett.

Amint számolni tud, egy gyermeknek már el kell kezdeni a pénzügyi oktatását – vélik az OTP szakemberei, hiszen még a felnőtt korosztály nagy része is félve, misztikumként kezeli a pénzügyi tranzakciókat. A bankcsoport a gyermeknapon pénzügyi tudatosságot kialakító játékos programokkal várja a kicsiket.

Az OTP Bank kommunikációs vezetője, Gáspár Bence arról is beszélt, hogy több tízmillió forint ügyféladomány és banki támogatás segítségével új gyermekfogászati buszt adnak át a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak ősszel.

A rendezvényen neves sportolókkal, a szakág világbajnokaival is találkozhatnak a látogatók, köztük Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnokkal is, és akár öklözni is lehet majd vele. A ma már edzőként dolgozó sportoló szerint ezek az élmények több gyermeket is elvezethetnek az edzőtermek világába.