A berlini Vodafone Intézet Digitising Europe Pulse című közvéleménykutatása szerint az európai emberek határozottan úgy gondolják, hogy az EU előremozdítója a digitális fejlődésnek – olvasható az IoT Zóna oldalán.

A válaszadók pozitívan látják a technológia szerepét a jelentős társadalmi kihívások megoldásában, és a klímaváltozást tekintik a messze legégetőbb problémának. Úgy gondolják, hogy Európa a fogyasztók védelmében az Egyesült Államok és Kína előtt jár, ugyanakkor a digitális gazdaság és a mesterséges intelligencia tekintetében viszont lemaradásban van. Ezt mutatja, hogy mindössze 15% véli úgy, hogy az EU a digitális innováció motorja.

A tanulmányt a negyedéves felméréssorozat első részeként tették közzé. A kutatás 10 uniós tagállamban készült: Csehországban, Észtországban, Franciaországban, Németországban, Magyarországon, valamint Olaszországban, Lengyelországban, Spanyolországban, Svédországban és az Egyesült Királyságban.

Az európaiak több mint kétharmada (68%-a) úgy gondolja, hogy az uniós szabályozás pozitív hatással van országuk digitális fejlődésére – derül ki a Vodafone Csoport európai szakértői szervezete, a berlini Vodafone Intézet által végzett felmérés eredményéből. További részletek az iotzona.hu portálon.