A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Design Terminal tavaly ősszel indította útjára Magyarország első mezőgazdasági fókuszú inkubációs programját, amelynek nagyvállalati partnere a Vodafone Magyarország is.

A mostani esemény első napján a startup csapatok a fejlődésükhöz nélkülözhetetlen információkat kaptak olyan témákban, mint például a validációs technikák. Megismerkedhettek azokkal a kommunikációs technikákkal is, amellyel összeállíthatnak egy konkrét tételmondatot, és ezen keresztül könnyedén bemutathatják terméküket.

A fejlődés másik fontos momentuma az üzleti tervezés. A részt vevő 8 csapat egy előadáson megismerhette az üzleti terv elkészítésének legfontosabb lépéseit, tartalmi követelményeit, melyet gyakorlati példákon keresztül mutatott be az előadó. Az első nap délutánján a csapatok tovább csiszolhatták értékajánlatukat a korábban kijelölt key mentorok segítségével.

A megszerzett tapasztalatok alapján folytatódott a második nap a nagyvállalati megbeszélésekkel. A startupok találkoztak a vállalati képviselőkkel, akikkel az értékajánlatukat egyeztethették, valamint a fejlesztés irányát pontosíthatták. Az ebédszünet alatt az érdeklődők megnézhették a Vodafone IoT (Internet of Things) megoldásait. Délután pedig további hasznos információkat kaphattak a nagyvállalati együttműködésről, értékesítési praktikákról.

A napot az összesítés és a további haladási irányvonalak meghatározása zárta, és a key mentorokkal közösen kijelölték a fejlesztések fókuszát. A csapatok egyhetes távlatú vállalásokat is megfogalmaztak, hogy a program utolsó hónapja a legtöbb kézzel fogható eredménnyel zárulhasson a márciusi Demo Day-ig.

A csapatokról bővebben az IoT Zóna oldalán olvashatnak.