A menedzsment előrejelzése alapján a 2022-es, még nem auditált üzleti évben csaknem 300 millió forint az egyszeri tételektől tisztított kamatok, adózás és amortizáció előtti nyereség, ami jelentős ugrás az előző évekhez képest. A társaság akvizíciós stratégiájának megfelelően további tőkebevonást és 3-4 felvásárlási tranzakciót tervez a következő években, ezzel pedig ötszörözheti a működési folyamatokat legjobban mutató (EBITDA) eredménysorát.

A Navigator Csoport árbevétele az akvizícióknak köszönhetően dinamikusan nőtt az elmúlt négy évben. A 2019-2020-as években a cégcsoport bevételei kizárólag tanácsadási tevékenységből származtak, ebben az időszakban végezte a társaság a DM-KER és Gloster tőzsdei bevezetését.

Mindemellett ebben az időszakban kidolgozták az akvizíciós stratégiájukat, aminek köszönhetően az árbevétel a néhányszáz milliós értékről 2021-re 1,6 milliárd forintra emelkedett, 2022-ben pedig megközelítheti a 2 milliárd forintot.

A cégcsoport egyszeri tételektől tisztított EBITDA teljesítménye jelentősen javult: a 2019-es 33 millióról 2022-re csaknem 300 millió forintra ugorhat – az árbevételhez viszonyított 15%-os margin mellett.

További tőkebevonási és akvizíciós tervek a horizonton

A Navigator Csoport célja egy ipari termelő vállalatcsoport kiépítése és működtetése, amelynek üzleti teljesítménye a következő évek további tőkebevonása és 3-4 sikeres akvizíciója után várhatóan meghaladja a 10 milliárd forint árbevételt és a 1,5 milliárd forint EBITDA-t.

„Társaságunk 2022-es tőzsdei bevezetésének egyik célja a tervezett felvásárlások finanszírozási szükségletének biztosítása volt. 2023-ban további tőkeemelés(eke)t tervezünk, így különösen fontosnak tartjuk, hogy befektetőink döntésük előtt pontos képet kapjanak a cégcsoport aktuális helyzetéről" – emelte ki Jutasi Zoltán, a NAVIGATOR Investments Nyrt. alapítója, a társaság igazgatóságának elnöke.

Saját tőzsdei bevezetés, más társaságok Xtend piacra segítése és felvásárlás az ipar területén – dióhéjban így lehetne összefoglalni a vállalat tavalyi évét. A cég alapítója a Trend FM-nek elmondta: a következő időszakban több akvizíciót is terveznek, miközben a tőzsdei bevezetések számában lassulás következhet be 2023-ban. Jutasi Zoltánnal Imre Lőrinc beszélgetett.