„A legnagyobb növekedést a következő időszakban a nemzetközi szoftverfejlesztő üzletágunktól várjuk. A német autóipar számára végzünk fejlesztéseket, a jövő év elején Németországban saját értékesítési irodát szeretnénk nyitni" – nyilatkozta Szekeres Viktor, a társaság Igazgatóságának elnöke a Prémium Kategória műsorunknak.

A jövőt illetően izgalmas a kibervédelmi üzletág szerepe, szoftverszállításokról és szolgáltatásokról van szó a partnerek felé, ahol évi 20%-os növekedést prognosztizál a menedzsment. A felhő üzletág az egész Covid helyzet legnagyobb nyertese, csaknem teljesen megújuló euróalapú árbevételről van szó, a verseny fokozódása ellenére szintén évi 20% körüli bővüléssel számol a Gloster.

A társaság növekedési stratégiája folyamatos akvizícióra épül, a következő időszakban, így felértékelődhet, hogy a korábban megvásárolt osztalékfizető leányvállalatok által megtermelt pénzáramot milyen módon sikerül befektetni.

A mostani tervek szerint 2023 második felében a részvények standard vagy prémium kategóriaváltása, ezzel együtt pedig egy szélesebb körű tőkeemelés következhet – remélhetőleg egy sokkal kedvezőbb befektetői környezetben.

Hallgassa meg a Prémium Kategória műsorunkat! A műsorban a Gloster üzleti és tőzsdei tervei mellett a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) munkájáról és a külföldről érkező működőtőke-befektetések trendjeiről is szó volt.