A szeptember 27-én a BÉT Xtend piacára lépő NAVIGATOR Investments Nyrt. 2022-ben eddig összesen 414,7 millió forint friss tőkét vont be, valamint 427 millió Ft, 1,5%-os kedvező kamatozású, 10 éves futamidejű Széchenyi Újraindítási Beruházási Hitelt vett fel, mely forrásokat teljes egészében cégfelvásárlásra fordított és a jövőben is erre használ.

Befektetési stratégiájának megfelelően 2022-ben a cég felvásárolta a tököli székhelyű Instrum Kft.-t, mely CNC esztergált fém vagy műanyag alkatrészeket gyárt a gépjárműipar, a műanyagipar, a hidraulika és pneumatika, az elektronikai ipar, az élelmiszeripari gépgyártás (háztartási gépalkatrész) és az egészségügy (orvosi műszerek és segédeszközök) számára. Főbb vevői között nemzetközileg ismert, multinacionális vasúti- és haszongépjármű-ipari vállalat is megtalálható. Az Instrum kiemelt ügyfelei között említhetőek a többi között a Knorr-Bremse, Pex, Zelisko és Norsk Hydro vállalatok.

A NAVIGATOR – amellett, hogy a BÉT Xtend piacvezető Kijelölt Tanácsadójaként számos vállalkozás tőzsdei bevezetését, részvénykibocsátását és tőkeemelését menedzselte és menedzseli több milliárd forint értékben – mára elsősorban ipari, termelő cégcsoporttá vált. Alapvetően kis- és középvállalati, generációváltási problémával küzdő vállalkozások köréből kerülnek ki azon társaságok, amelyeket a vállalat felvásárol és működtet.

A Prémium Kategória műsorunk első részében Jutasi Zoltán, a NAVIGATOR Investments Nyrt. Igazgatóságának elnökét kérdezzük a frissen tőzsdére lépett társaság első féléves eredményszámairól, valamint az elsődlegesen immár ipari befektetésekkel foglalkozó vállalatcsoport kilátásairól.