A kismamák számára fejlesztett telemedicina rendszer egy ujjra csíptethető diagnosztikai eszközből és egy applikációból áll, amely lehetővé teszi a rendszeres otthoni mérések elvégzését. A rendszer segítségével időben felismerhetők az esetleges kóros folyamatok – időt adva ezzel a hatékonyabb megelőzésnek.

Vodafone Digitális Díj nyereménynek köszönhetően a PregnaScan alapítói, Dr. Kulin Sándor és Dr. Kulin Dániel a Magyar Védőnők Egyesületével karöltve tudták többszörözni a PregnaScan hatását. A rendszert több száz olyan kismamának juttatták el, akik a jelenlegi piaci áron nem érhették volna el a szolgáltatást. Dr. Kulin Dánielt kérdeztük projektjükről és a díjról.

– Mi motivált, hogy pályázz?

– Szerettük volna egy társadalmi projekt céljaira is felajánlani a PregnaScant, és ehhez illeszkedett nagyszerűen a Vodafone Digitális Díj, mint támogatás és keret. Hiszünk a civilek és a vállalkozások összefogásából fakadó sikerekben, emiatt pályáztunk karöltve a Magyar Védőnők Egyesületével, akikkel sikerült is megvalósítani ezt a projektet.

– Te mit profitáltál az egészből, hogyan alakult a projekted azóta, hogy támogatott a Vodafone?

Nagyon sokat tanultunk magunkról és a termékünkről a projekt során. Megismertünk fantasztikus védőnőket, közvetetten kismamákat, majdnem 150 magzat fejlődését és születését követtük végig, és még van hátra 230 – akiket már a projekten kívül viszünk tovább a megkezdett lendületből. Ez egy nagyszerű lehetőség és referencia, hogy megmutassuk a döntéshozóknak, milyen lehetőségek rejlenek a PregnaScan-ben, akár országos használat esetén.

A teljes cikket az IoT Zóna oldalán olvashatják!