Az alapítványnál azon dolgoznak, hogy mindenki számára könnyen elérhetővé tegyék a magyar jelnyelvet, legyen akár siket vagy halló, gyerek vagy szülő, siket iskolai pedagógus vagy ambiciózus nyelvtanuló.

A majdnem öt éve működő civil szervezet arra az igényre dolgozott ki egy projekttervet, hogy kevés a jelnyelvi tanfolyam Magyarországon. A meglévő kurzusok is főként fővárosi fókuszúak, emellett helyhez és időhöz kötöttek.

Ezen szeretnének változtatni mégpedig azzal, hogy elindítják az első hazai online jelnyelvi kurzusokat. Ezeken az interneten elérhető tanfolyamokon helytől, időtől függetlenül, modern és innovatív módszertannal, egyéni igényekre szabva lehet tanulni ezt a különleges nyelvet.

Az Invitech által kiírt pályázaton a nyertesek 500.000 forint anyagi támogatásban részesülnek, és emellett szakmai támogatást is kapnak az infokommunikációs vállalattól.

A részletekről Tempfli Kátyával, a Jel Alapítvány szakmai vezetőjével Ércfalvi András beszélgetett a Trend FM Monitor Délután című műsorában.