Az interjú fókuszában a nemrég kiosztott, Invitech által alapított Innomax Díj volt, amely ezúttal is a civil szervezetek infokommunikációs megoldásokra és digitalizációra építő, innovatív projektötleteit díjazta. Május elején rendhagyó módon a koronavírus-járványhoz igazodva az online térben adták át az elismeréseket. Mintegy hatvanan pályáztak az infokommunikációs szolgáltató jubileumi, tizedik alkalommal kiírt díjára.

A nyertesek közül az Ajaki Tűzoltó Egyesület egy önkéntes tűzoltókat segítő, a riasztási láncot gyorsító alkalmazással pályázott, és nemcsak a zsűri elismerését, hanem a közönségdíjat is elnyerte. Az Igazgyöngy Alapítvány a hátrányos helyzetű gyermekek játszva tanulását segítő online felülettel, a HappyHelp Nonprofit Közhasznú Kft. egy akadálymentesített online vizsgáztató szoftverrel, míg a Jel Alapítvány egy online jelnyelvoktató felülettel pályázott és nyert díjat.

A nyertesek a szakmai támogatáson felül anyagi támogatásban részesülnek. Marton László kiemelte, hogy a pályázók számára a díjazottak közé való bekerülés a nagyobb médiafigyelem miatt is fontos előrelépés lehet.

A vállalati értékesítési vezérigazgató-helyettessel a Monitor Délután című műsorunkban Érczfalvi András beszélgetett. Hallgassa meg az interjút!