A gyerekek a MOL Új Európa Alapítvány Gyermekgyógyító program támogatásával szervezett lovasterápiás és művészeti táborban vesznek részt, amelynek címe „Az alkotás gyógyító ereje”- Alkotó- és művészeti tábor - lovas élmények feldolgozása a művészetterápia segítségével.

A táborban elsősorban a lovas élményeket, a lovakkal megélt különböző szituációkat, helyzeteket jelenítik meg, fejezik ki más-más technikával a gyerekek.

Ezt a programot egy különleges látogatással egészítik ki a szervezők. A nyári táborában részt vevő gyerekek a Kincsem Park támogatásával ellátogatnak az Alagi Tréning- és Lóversenypályára, ahol megismerkedhetnek az ott folyó munkával, és bepillantást nyerhetnek a lóversenysport történetébe.

A látogatáson 14 fő, 7 és 15 év között gyermek vesz részt, akik közül többen pszichológiai vagy gyógypedagógiai lovasterápiás foglalkozásra járnak.

Dunakeszi Alag város a városban, a tréningközpontba belépve egy teljesen más világ tárul a gyerekek elé. A hatalmas ősfás parkban 350 angol telivér él és dolgozik azért, hogy vasárnaponként megmutassák kivételes gyorsaságukat a Kincsem Parkban, hazánk egyetlen lóversenypályáján. A látogatás során a gyerekek megnézik és megsimogatják a zsokéiskola lovait, megismerik a lótartás és ápolás alapvető szabályait és eszközeit. A Klub Kúriában tett látogatás során pedig érdekes történeteken keresztül betekintést nyerhetnek a lóversenysport történetébe.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Kincsem Park együttműködése ebben az évben kezdődött, melynek első állomása június 29-én, 16-22 óra között a Kincsem Derby, ahová az NGYSZ mozgó fogászati rendelője is kitelepül. A rendezvény ideje alatt fogászati szűrést és szájhigiénés tanácsadást tartanak az OTP Bank és a Colgate-Palmolive Magyarország jóvoltából. Az utóbbi támogatásával a gyerekek fogkefét és fogkrémeket kapnak ajándékba, segítve ezzel a helyes fogápolási szokások kialakítását. A szervezők remélik, hogy a gyerekek felejthetetlen élményekkel távoznak a látogatás után.