Álarcos férfiak állították meg a Claudia Sheinbaumot szállító autót vasárnap, a nőt pedig felszólították, hogy tegyen lépéseket az ország déli Chiapas államában tapasztalható erőszakkal szemben. A politikus a leengedett ablakon keresztül hallgatta az álarcos férfiak mondanivalóját, akik mobiltelefonjaikkal filmezték a beszélgetést. Az elnökjelölt egyikükkel még kezet is rázott, mielőtt továbbment.

A magukat helyi lakosoknak valló férfiak elmondásuk szerint tehetetlennek érzik magukat, és a kormány nem tesz eleget a biztonság megteremtéséért. A jelöltet felszólították, hogy amennyiben megválasztják elnöknek, tegyen lépéseket azért, hogy Motozintla de Mendozában, valamint a mexikói-guatemalai határ mentén lévő területen ne uralkodhasson el olyan katasztrofális helyzet, mint más régiókban.

A Trend FM által megkérdezett Dél-Amerika szakértő szerint az ország nyugati részén, több területen továbbra is lesújtó a közbiztonság a drogkartellek miatt. Az elmúlt időszakban a helyi kormány sok mindent megtett, hogy az erőszakos támadásokat visszaszorítsák, de mérsékelt eredményeket tudtak csak elérni.

Vogel Dávid arról is beszélt, hogy a június 2-án esedékes választásokon jó eséllyel indul Claudia Sheinbaum, aki a jelenleg regnáló kormánypárt elnökjelöltje. Berla Attila interjúja.