A teljes adást itt hallgathatja meg:

 

Eközben a cégek csaknem 80 százalékánál jelentősen megugrott tavasz óta a rosszindulatú kibertámadások száma, becslések szerint már minden 39. másodpercben találnak maguknak új célpontot a hackerek - olvasható az IoT Zóna oldalán.

A tömeges távmunka és a sebtében bevezetett digitális platformok számtalan biztonsági rést kínálnak az internetes bűnözők számára, akik válogatott eszközökkel igyekeznek hasznot húzni a globális káoszból.

A teljes képhez hozzátartozik, hogy a kibertámadások 72 százaléka a jövedelmezőbb fogás reményében a nagyvállalatokat érinti, ez azonban nem jelenti azt, hogy a kkv-k nyugodtan hátradőlhetnek. Már csak azért sem, mert a vállalati informatikai rendszerek számára ma az egyik legnagyobb fenyegetést éppen a munkavállalók és a velük kapcsolatos mulasztások jelentik.

A felmérések szerint a közepes méretű vállalkozások számára a belső felhasználók hibáiból adódó biztonsági rések képviselik a legnagyobb veszélyt (62 százalék), közülük az IT-területhez nem köthető munkavállalók és a kiszervezett tevékenységekhez kapcsolódó partnerek a legkockázatosabbak, de gyakran megjárják a cégek az IT-adminokkal is, akik felelőtlenül használják a „hatalmukat”.