A megállapodást a Canal+ Direct One magyar műholdas ügyfélbázisának felvásárlásáról,  illetve opcionálisan, a helyi kábelszolgáltatók hozzájárulásától függően, a kábeles műsorterjesztési portfóliójának átvételéről kötötték.

A tranzakciónak köszönhetően a 4iG Csoport 155.000 műholdas előfizetővel bővítheti ügyfélállományát, így a DIGI és a Direct One műholdas ügyfeleinek együttesével a magyarországi műholdas műsorterjesztési szolgáltatás terén megerősíti a cégcsoport vezető szerepét.

A Canal+ Luxembourg S.àr.l. Európa legnagyobb műholdas és IP televízió szolgáltatója, amely a helyi igényeknek megfelelő, valamint streaming platformján keresztül műholdas, IP-alapú és streaming TV-szolgáltatásokat nyújt. A szolgáltató Direct One márkanév alatt értékesíti műholdas tévészolgáltatását Magyarországon.

„A Direct One műholdas ügyfélbázisának felvásárlása kiváló lehetőség a magyarországi műholdas ügyfélállományunk növelésére. A tranzakció révén 4iG csoport megerősíti piacvezető szerepét a hazai műholdas televíziószolgáltatás piacán. A felvásárlásnak köszönhetően a Direct One korábbi ügyfelei számára magasabb minőségű és szélesebb körű szolgáltatást kínálhatunk a jövőben, kihasználva a cégcsoport konvergens telekommunikációs portfólióját” – nyilatkozta Fekete Péter, a 4iG Csoport vezérigazgatója.

A tranzakció lezárását követően a Direct One előfizetők változatlan formában és tartalommal vehetik igénybe a műholdas televíziószolgáltatást. A tranzakció nem érinti az online előfizetőket.