A 3P, azaz televízió-, internet- és vezetékes telefonszolgáltató vállalat 25 éves múltra tekint vissza. Alapítása óta kizárólagos magyar tulajdonban van, jelenleg pedig 160 munkavállalót foglalkoztat. A szolgáltató tíz vármegyében, több mint kétszáz településen kínál kábeltelevízió-, internet- és telefonszolgáltatást, ügyfeleinek száma az elmúlt években dinamikusan növekedett.

A társaság jelenleg 250 ezer háztartást és 55 ezer előfizetőt szolgál ki magas minőségben saját tulajdonú optikai-, illetve optikai-koax vegyes vezetékes infrastruktúrájával. Hálózata mintegy 3400 kilométeres, amelyből a gerinchálózat 1000, az optikai FTTH hálózat pedig 670 kilométert tesz ki.

„A PR-Telecom megvásárlása jó lehetőséget biztosít cégcsoportunk számára a magyarországi optikai gerinc- és lefedőhálózatunk bővítésére. A tranzakció révén tovább erősíthetjük vezető szerepünket a vezetékes szolgáltatási szegmensben, egyes területeken pedig az akvizíció kiválthatja az idő- és forrásigényes hálózatbővítési beruházásokat" – mondta a 4iG Csoport vezérigazgatója.

„A szinergiák és a keresztértékesítési lehetőségek kiaknázásával, valamint a meglévő hálózat fejlesztésével a jövőben magasabb minőségű és szélesebb körű szolgáltatásokat nyújthatunk a PR-Telecom ügyfeleinek. Ebben a munkában a jövőbeli működés során is számítunk a társaság menedzsmentjére, valamint a PR-Telecom munkatársaira" – fűzte hozzá Fekete Péter.

A PR-Telecom korábbi tulajdonosai az adás-vételi ügylet lezárását követően is részt vesznek a társaság irányításában. A vezérigazgatói pozíciót a cég jelenlegi igazgatóságának tagja, Szunyoghné Fojt Marina tölti be a tranzakció után, az operatív igazgató pedig Fojt Zoltán marad.

„Ez a cégvásárlás egyaránt hasznos az ügyfelek szempontjából és üzletileg is.  Annak érdekében, hogy tovább fejleszthessük a hálózatunkat, és magasabb minőségben szolgálhassuk ki ügyfeleinket, elengedhetetlen egy olyan tőkével, erőforrással és szakértelemmel rendelkező nagyvállalat szerepvállalása, mint a 4iG Csoport" – foglalta össze Szunyoghné Fojt Marina.

A tranzakció a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyását követően, várhatóan 2024 negyedik negyedévében zárulhat. A tulajdonosváltás a PR-Telecom ügyfeleit nem érinti, a szolgáltatásokat a továbbiakban is változatlan formában és a már megszokott minőségben vehetik igénybe.