Az Equilor, mint a legrégebbi magyar befektetési szolgáltató 30 évvel ezelőtt, 1990-ben kezdte meg működését, majd ebben az évben részt vett a BÉT újraalapításában. Ebből az alkalomból ünnepélyes keretek között Gereben András az Equilor Befektetési Zrt. elnöke és Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója indította el a tőzsdei kereskedést.

Az eseményen a tőzsde vezérigazgatója mellett köszöntőt mondott Szécsényi Bálint, az Equilor vezérigazgatója is. Gereben András, az Equilor elnöke az évforduló kapcsán elmondta: büszke arra, hogy a szolgáltató harminc év alatt az egyik legelismertebb befektetési vállalkozássá vált Magyarországon és a régióban.

Végh Richárd köszöntő beszédében kiemelte: az Equilor és a Budapesti Értéktőzsde három évtizede tartó együttműködése olyan alapvető értékeken nyugszik, mint az értékteremtésre való törekvés, vagy a bizalom építése, annak folyamatos ápolása. Mindkét társaság minden munkatársa azért dolgozik, hogy a feladatát az elvárható legnagyobb gondossággal végezze el.

Szécsényi Bálint, a társaság vezérigazgatója elmondta, hogy miként erős gazdaságok nem létezhetnek erős tőkepiac nélkül, úgy erős tőkepiacok és tőzsdék nem létezhetnek erős helyi független befektetési szolgáltatók nélkül. Az Equilor az elmúlt három évtizedben több tucat magyar vállalkozást segített tőkéhez jutni a tőkepiacon keresztül, több tízezer lakossági ügyfél befektetési döntését támogatta elemzéseivel és szakértelmével. Az Equilor Befektetési Zrt. néhány nap különbséggel a magyar tőkepiac, valamint a magyar tőzsde újraalapításával egy időben kezdte meg működését Rotter és Társai Rt. néven 1990. május 7-én. 1991-től Confides néven működött, 1995-től pedig mai nevét viseli.

Az Equilor csoport több mint száz munkavállalója professzionális, ügyfélközpontú és személyre szabott befektetési banki szolgáltatást nyújt belföldi és külföldi értékpapírokkal, valamint devizákkal kapcsolatban magán és intézményi ügyfelei számára. A csoport szolgáltatásai közé tartozik az alapkezelés, a portfólió- és vagyonkezelés, valamint a vállalati pénzügyi tanácsadás. Az Equilor teljes jogú tagja a budapesti, a varsói és a prágai értéktőzsdének. A Budapesti Értéktőzsde szakmai zsűri döntése alapján az elmúlt években „Az év befektetési szolgáltatója”, „Az év csapata”, valamint „Az év tőzsdei hitelpapír kibocsátás szervezője” díjat adta az Equilornak.

Vajon milyen út vezetett a kezdetben még nyílt, kikiáltátos kereskedéstől az elektronikus üzletkötésig, hányszor költözött az Equilor, és az elmúlt évek pénzpiaci viharait hogyan élte meg a piacon? Minderről Szécsényi Bálinttal, az Equilor vezérigazgatójával Nagy Károly beszélgetett.