Ennek alkalmából a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, mint a Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciumvezetője, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Orczy Úti Kollégiumában tartott rendezvényt. A SID esemény mottója az „Együtt egy jobb internetért!" volt.

A szervezet az eseményhez és a témához kapcsolódva két pályázatot is hirdetett kisebb és nagyobb gyerekek számára. Idén a legókészítő pályázatra 81, a videókészítő pályázatra pedig 29 munka érkezett be. A Biztonságos Internet Nap rendezvényen a pályázat nyertesei mentorok irányításával többfordulós internetbiztonsági játékon vettek részt. A gyerekeket kísérő szülőknek, tanároknak előadásokkal készültek az okos internethasználattal kapcsolatosan.

A Biztonságos Internet Nap célja, hogy a Safer Internet Programok keretein belül csaknem 200 országban ugyanazon a napon hívja fel a figyelmet a világháló szükségességére, előnyeire és veszélyeire. Kormányok, nagy informatikai cégek, civil szervezetek, pedagógusok, gyerekek és szüleik fognak össze a kezdeményezés keretében. Ez a nap lehetőséget teremt arra is, hogy a gyerekeket olyan hasznos tartalmak felfedezésére és létrehozására buzdítsa, amelyeket később a családban, iskolában, barátokkal, majd a munkájuk során is tudnak használni.

Lakatos László helyszíni összeállításában Edvi Péterrel, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alapító-elnökével, Kotroczó Dórával, a Safer Internet Program munkatársával, Sorosi Zalánnal, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium tanulójával, Krasznay Csabával, az NKE Eötvös József Kutatóközpont Kiberbiztonsági Kutatóintézetének vezetőjével és Bereczki Enikő ifjúsági és generációs szakértővel beszélgetett.