A pályázóknak akár önállóan, akár csoportosan legóból kell készíteniük egy olyan építményt, jelenetet stb., amely az Interland online társasjátékáról jut eszükbe.

Beküldési mód: elektronikusan történjen a sid2023@gyermekmento.hu e-mail címre – az alkotásról készült fénykép beküldésével. A meghosszabbított beküldési határidő: 2023. január 24. éjfél.

Az első kategóriában az általános iskola alsó tagozatos tanulóinak (1-4. évfolyam), a második kategóriában a felső tagozatosok (5-8. évfolyam), a harmadik kategóriában pedig a középiskolai diákok (9-12. évfolyam) pályamunkáit várják.

A beérkezett műveket a három korcsoporton belül szakmai zsűri bírálja el. Az első hét helyezett értékes ajándékokat kap, valamint meghívást az Európai Unió tagállamaiban immáron 20. alkalommal megrendezendő Biztonságos Internet Napra (SID). A legjobb alkotásokat később, a Safer Internet Napon is ki fogják állítani.

A jelentkezési lapon kívül kérik, hogy minden pályázó küldje vissza a hozzájárulási nyilatkozatot is. További információk a pályázattal kapcsolatban: a sid2023@gyermekmento.hu címen vagy a +36-70-708-0573 számon. A Legyél az Internet Ásza programról pedig itt lehet olvasni.