1. 00:00

  Trend Night Bukovszky Józseffel

  A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

 2. 06:35

  Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  Az idei évben is cél a négy százalékos gazdasági növekedés elérése- erről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt az év első Kormányinfóján. A kormányfő Varga Mihály pénzügyminiszter beszámolója alapján elmondta, hogy tavaly 4,6 százalékkal nőtt a GDP, az államadósság 71 százalékra mérséklődött és 6 százalékkal bővült a háztartások fogyasztása. 2019-ben a külső környezet lassulásával is számolni kell. Magyar turisták rekedtek az ausztriai hegyekben a legmagasabb fokú lavinaveszély miatt. Az egyik Trend FM-nek nyilatkozó érintett elmondta, hogy az időjárási viszonyok nem teszik lehetővé a légi mentést, az utakat pedig a hatóságok lezárták. A Magyar Biztosítók Szövetsége szerint a szerencsétlenül járt turistáknak nincs reményük a biztosítói segítségre, ugyanis nem létezik olyan konstrukció, ami egy, a mostani lavinaveszélyhez hasonló szituációt fedezne. Az ingatlanárak emelkedése és a szigorodó szabályozói környezet miatt lassult az egyéb szálláshelyek növekedési üteme az előző évben- mondta a Magyar Apartman Kiadók Egyesületének elnöke a Trend FM-nek. A legújabb Airbnb ellenes rendelkezés, hogy január elejétől a VII. kerületben is egy ingatlan minden megkezdett 50 négyzetmétere után egy parkolóhelyet kell biztosítani. Ennek költsége 2 millió forint plusz áfa, ami a bérleti díjak emelkedéséhez fog vezetni. Tagadja a vádakat, ennek ellenére kifizeti a több mint 700 millió dolláros bírságot a FiatChrysler. Az amerikai hatóságok még 2017-ben kezdtek el vizsgálódni az autógyártó ellen. A cég a VolksWagenhez hasonlóan olyan illegális szoftvert épített bele több autójába, ami átverte a károsanyag-kibocsátást mérő műszereket. Ma a Magyarország-Argentína mérkőzéssel kezdi meg szereplését a magyar férfi kézilabda válogatott a dániai világbajnokságon. A torna első hét helyén végző válogatottak részt vehetnek az olimpiai kvalifikációs tornán, ahol megválthatják repjegyüket a 2020-as tokiói ötkarikás játékokra. Várja Önöket a műsorvezető, Nagy Károly!

  Belehallgatás:
 3. 11:05

  Soul History

  Délelőtt 11.00 - 13.00-ig a SOUL History 3.évadának újabb Plus fejezetét Francesco rögtön élménybeszámolóval kezdi a december 29.-ei Dés László „Mi vagyunk a Grund!” nagyszabású koncertről a Papp László Budapest Sportarénából. Ezt követően újra vendége lesz az érdemes szaxofonművész, szerző, előadó, hisz nincs olyan magyar vonatkozású epizód, hogy ne találkoznánk nevével a bakelitborítókon, hangszeres játékával a dalokban, mert Ő a műsor ’75 és ’84 közötti legkedveltebb korongjainak fafúvós muzsikusa. Az adás végén a Tom-Tom Stúdió alapítója, a Korál dobosa, Dorozsmai Péter is bekapcsolódik a beszélgetésbe felidézni a kezdetektől az Arénáig tartó utat egy friss meglepetéssel. A múlt heti korábbi kollégánk, Vinnay Csaba zongorista, szerző, előadó, lemezgyűjtővel készült adás pedig az alábbi linken hallgatható vissza: https://www.mixcloud.com/Rota_Francesco/soul-history-3évad-35epizód-134adás-20181228-vinnay-csaba/ Tartsanak velünk!

 4. 13:00

  Monitor

  Belehallgatás:
 5. 13:35
 6. 15:05

  Mozgásban Varjú Frigyessel

  A 2008-as válság óta tavaly adták el a legtöbb személyautót és kishaszon-járművet Magyarországon. Mielőtt azonban hálaadó imára kulcsolnánk kezünket, ki kell ábrándítanunk mindenkit: a 2018-ban értékesített autók bő ötöde külföldön talált gazdára. Sőt még az sincs kizárva, hogy jóval olcsóbban jutottak a kocsikhoz a határon túli szerencsések, mint a magyar emberek. Vajon hogyan lehetséges ez? A magyarországi autókereskedések nem is a magyar vásárlókat szolgálják? Miként lehetséges az, hogy ügyeskedéssel akadnak márkák, amelyek közel 40 százalékban külföldieknek értékesítenek? És hogyan fordulhat elő, hogy az éves hangzatos eladási statisztikák szűkszavú adataival szemben egyes autómodellek 60-90 százalékban más uniós állampolgárokhoz kerülnek Magyarországról? Vajon mi a valóság és bűn-e, ha egy kereskedő annak ad el bármit, aki megfizeti? Vendégünk egy olyan márka képviselője, amely büszke arra, hogy magyar gyári képviseletként a magyar vásárlókat szolgálja. A Toyota magyarországi kommunikációs menedzsere, Varga Zsombor a vendégünk. A második részben: Három éve tért vissza a magyar piacra az orosz Lada és ezalatt több mint háromezer autót értékesítettek. Az első esztendő bámulatos és nem várt mértékű értékesítési adatai után azonban az ünneplést felváltották a szürke hétköznapok, a Renault résztulajdonában lévő Lada eladásai ugyanis visszaestek. Tény, hogy az Európai Bizottság által 2018 szeptemberében bevezetett szigorú környezetvédelmi vizsgálati módszer, a WLTP ugyanis jelentősen fékezte az orosz autók uniós értékesítését, de a rossznyelvek szerint a lassú modellfejlesztési politika miatt is fájhat a gyártó menedzsmentjének feje. Vajon miként éli meg a nem vált értékesítési hullámvölgyet a magyarországi képviselet, lesz-e még magasabban az orosz autógyártás csillagzata nálunk? – kérdezem Pataky Andrást, a Lada Hungary cégvezetőjét.

  Belehallgatás:
 7. 16:05
 8. 16:35
 9. 17:10

  Prémium Kategória Túrós-Bense Leventével

  Az elmúlt években tapasztalt alacsony kamatkörnyezetben a vállalati kötvénypiac kiemelt figyelmet kapott a hozamvadász befektetők részéről. A hozamok azonban emelkedni kezdtek, így egyre többen tartanak attól, hogy egyes kibocsátók képtelenek teljesíteni majd a lejáratokat, ami kidurranthatja a válság óta fújódó kötvénypiaci-lufit. A Prémium kategória vendége Parádi-Varga Tamás, az SPB Befektetési Zrt. vezérigazgatója. Pénteken a 17 órai hírek után várja Önöket Túrós-Bense Levente, szerkesztő-műsorvezető.

  Belehallgatás:
 10. 18:05

  A Nap Vendége

  Juhász Gergely, a Conclude Befektetési Zrt. vezérigazgatója. A riporter Nagy Károly.

  Belehallgatás:
 11. 19:05

  Trend Night Bukovszky Józseffel

  A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

Trend Night Bukovszky Józseffel

A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

2019-01-22 00:00:00

Reggeli Monitor Nagy Károllyal

Dinamikusan bővült tavaly az irodapiac a fővárosban. A Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fórumának adatai szerint 2018 negyedik negyedévében négy új irodaépülettel bővült a modern irodapiaci állomány. 1990-óta a leggyengébben nőtt a kínai gazdaság tavaly, 6,6 százalékkal. Elemzők szerint megtette hatását a kereskedelmi háború. Jogosulatlan követeléskezelés miatt felfüggesztette az IMOKREDIT kft működését a jegybank. A felügyeleti szóvivőt kérdezzük. Ezek mellett élő beszélgetést hallhatnak a Saxo Bank elemzőjével a legfrissebb árupiaci trendekről, és az Equilor elemzője pedig a legfrissebb német adatokat kommentálja. A műsorvezető Nagy Károly.

2019-01-22 06:35:00

Nagytotál Marosi Viktorral

2019-01-22 11:05:00

Monitor

2019-01-22 13:00:00

Kultúr-Trend Magazin

2019-01-22 13:35:00

M2M Zóna

2019-01-22 15:05:00

Online Trendek

2019-01-22 16:05:00

A Nap Vendége

Orbán Viktória, a Pallas Athéné Innovációs és Geopolitikai Alapítvány és Kutatóintézet kutatója, és Varga Gergely, a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója . A műsorvezető Lakatos László.

2019-01-22 18:05:00

Borjour

Ha a Vylyan Pincészet kerül szóba, egyben biztosak lehetünk: a vitathatatlan borok mellé mindig csomagolnak egy kis izgalmat is. Eheti Borjour-adásunkba Debreczeni Mónika birtokigazgató a chr(39)17-es Redy Villány mellé hoz egy 2012-es Pinot noirt is, ami Villányban még mostanában is véres hitviták tárgya és egy Parti Nagy Lajos-szöveget, ami szorosan kapcsolódik hozzá, de még nem lőjük le a poént...

2019-01-22 19:05:00

Trend Night Bukovszky Józseffel

A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

2019-01-22 20:05:00

Friss hírek

 • Tovább nőtt a szálláshelyek forgalma novemberben

  A Központi Statisztikai Hivatal közlése szerint összességében 3,7 százalékkal több vendégéjszakát regisztráltak, a belföldi turisták száma több mint 8, a külföldieké pedig 4,8 százalékkal emelkedett.
 • Olcsóbb lehet a bankolás

  Idén megkezdődhet a banki számlavezetési díjak csökkenése a bankráció hitelszakértője szerint.
 • Sok a nem teljesítő hitel az eurózónában

  Egyenként tájékoztatja az Európai Központi Bank a kereskedelmi bankokat a mérlegükben maradt nem teljesítő hitelek miatt szükséges intézkedésekről, szigorú tőkekövetelményeket támasztva velük szemben - írja a Financial Timesra hivatkozva a portfolio.
 • Bizalmatlansági indítványt nyújtottak be Theresa May ellen

  Nagy többséggel leszavazta tegnap a brit parlament alsóháza a Theresa May és az Európai Unió között kialkudott brexit megállapodást.
 • Future Makers Nagydíj

  Ismét meghirdették a Future Makers Nagydíjat, melyre január 21-ig nevezhetnek a diákok.